Home Kolumne Vedrana Rudan: Lako ćemo sa Sanaderom, ali što s Poropatima?

Vedrana Rudan: Lako ćemo sa Sanaderom, ali što s Poropatima?

1884
5

Saborska zastupnica HNS-a i predsjednica Nacionalnog odbora za praćenje pregovora oko pristupanja Republike Hrvatske Europskoj uniji rekla je u Vukovaru, na jednom u nizu besmislenih skupova “Hrvatska na putu izgradnje civilnog duštva-postignuće, prepreke i izgledi za budućnost”, da “ne vidi kako se afera oko bivšeg potpredsjednika Vlade Damira Polančeca može raščistiti a da predmetom raščićavanja ne bude i bivši predsjednik Vlade Ivo Sanader”.


Đani Poropat

To je izjavila gospođa koju gospodin Poropat, primjerice, nikad nije uzrujao. O njemu na temu kriminala i beščašća nije govorila ni na jednom međunarodnom ili bar lokalnom skupu. Tko je Poropat? Đani Poropat je bio potpredsjednik podružnice HNS-a i zamjenik gradonačelnika grada Rijeke.

Kad su ga organi zgrabili i krenuli “raščišćavati” gospođa Pravednica suzdržavala se od komentara dok “presuda ne bude pravomoćna”. ?! Nije joj padalo na pamet reći kako “ne vidi da se afera oko Poropata ne može raščistiti dok predmetom raščišćavanja ne postanu i oni koji su ga godinama držali u stranci”. Nisu Čačić i Pusić Sanader. Nisu?

Govorimo li danas u korumpiranoj Hrvatskoj o principu ili su ipak u igri nijanse? Đani Poropat je zbog utaje poreza pravomoćno osuđen na deset mjeseci zatvora, uvjetno na dvije godine. Svi koji nešto znače u HNS-u ovih su dana “bez komentara”. Čak je i Čačić, koji nije izgubio dar govora ni kad je na mađarskoj cesti automobilom usmrtio dvije žene, umuknuo, utihnuo, nestao.

Gdje je Čačić? Možda je Pravednik osobno krenuo u lov na mrskog Sanadera, Nacionalnog Zločinca koji je sve radio sam? Patuljci pojma nisu imali. Ubi, ubi Sanadera! Treba ga objesiti sad i odmah. I treba. Ali što ćemo sa poropatima? Šeću bezbrižno uvjetno slobodni.

Možda niste znali, Poropata su lokalne kolege na lokalnom Sudu časti izbacile iz HNS-a “jer nije plaćao članarinu”. Na glavnom HNS-ovom Sudu časti, onom zagrebačkom, Poropat još nije postao “predmetom raščišćavanja”. Kad Sanaderi najzad zgrabe Sanadera da li će ga, poput Poropata, pustiti da uvjetno šeta? Kako sad stvari stoje, nema šanse.

Sanaderići su osjetili krv, životinja je posrnula, zabit će joj zube u otvorenu ranu, napiti joj se krvi, nasmiješiti nam se sa ekrana, pokazati krvave zube i reći kako su oni sve “raščistili”.

A mi, majmuni, skakat ćemo sa grane na granu, gledati krvavi pir i biti sretni i veseli što s vremena na vrijeme možemo nekom drugom majmunu oteti bananu. I još ćemo, gledajući raskomadanoga lava, misliti da je opet pravda pobijedila. I nećemo znati da nije problem u hijenama nego u majmunima. http://www.rudan.info

Previous articleKraljica mora otvorena za građane
Next articleTužitelji u LA-u se sastali s glumicom koja tvrdi da ju je Polanski silovao

5 COMMENTS

 1. Za SDP ,Vujića i Komadinu je samo jedan Đani Poropat. Pa, jedini je on zadovoljio uvijete za (uhljebljenje) tj. natječaj “stručni savijetnik za razvoj ššššporta u G.kotaru. Koja je ovo zemlja glupaka kad takav posao može raditi samo ova njuška gore na slici.
  A , koliko samo takvih NJUŠKI kao ova gore, ima na našoj političkoj sceni: HDZ,SDP,HNS,HSN,IDS,DSI,PDNJ,KAS,JDI,NWJA,JSJD,JKAS,ISQJH,IQWI,KUJDHQ,JQWDHF,KJSD……………..??????

 2. ma katastrofa. nedosljednost politicara i dvostruka mjerila su najveci razlog izbornoj apstinenciji i apatiji. ljudima su oni svi isti. i nazalost jesu.neko je bio reko, mozes varat svih neko vrijeme ili neke svo vrijeme – ali uvijek svih ne. ona politicka snaga koja bude iskoristila glasove razocarane vecine ce napravit nesto. nazalost svi samo gledaju da se ogrebu odmah sad ili se negdje uvale i onda stite stecene privilegije. sve stranke bez iznimke. zato sam i upozoravao ove iz liste da se ne zajebavaju inace im uzaludan trud. jedna sitnica, ali simptomaticna. niko mi nije odgovorio. sta radi onaj glumac u obersnelovom igrokazu?ajde da cujem suvisle argumente. ko mi garantira da jednog dana nece prihvatit mjesto nekog procelnika za kulturu, uhljebit se i nama koji glasamo pokazat srednji prst. mozda covjeka unaprijed osudjujem ali ovako je bilo milion primjera do sad. vidi cukrov npr.

 3. Sigurno da je ova katastrofa i za Grad i njenu političku elitu koja obnaša vlast u Rijeci. Ista ta elita cijelo je vrijeme znala o nepodopštinama gosp.Poropata, ovdje čak niti ne mislim na predmet pravomoćne presude, o stvarima za koje bi isti trebao sjediti već ranije u zatvoru i koje su bile predmet istrage čak i Interpola, ali su ga drugovi cijelo vrijeme štitili iz posve nerazumljivih razloga.
  I nakon svega taj isti Poropat se, jer očito čovjek ima lice od “đonovače”ugurava na kadrovsku listu SDP i gosp.Vujića koji mu namješta radno mjesto u koje se isti razumije kao Marica u krivi ….. Očiti ih je ranije dobro zadužio a građani bi voljeli znati čime.

 4. U HNS-u bi se mogli pitati

  koliko clanskih iskaznica ima Dani Poropat ?

  HNS-a i SDP-a,

  njegov sin je vijecnik u Zupaniji ode malo na razgovor kod zupana KOMADINE i sve je rijeseno

  njegov otac dobije odmah posao !

  a toliko ima mladih bez posla …

  Sramota za zupana Komadinu i cijeli SDP !

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here