Home Kolumne Vedrana Rudan: Najdraža Rijeko, pokojni grade!

Vedrana Rudan: Najdraža Rijeko, pokojni grade!

11278
5

Ovih dana ne mogu pobjeći od tekstova o Rijeci. Pobjegla bih da Rijeka nije moj grad. Zašto mi čačkaju po rani, jebeni analitičari, piše na svom blogu Vedrana Rudan.

‘Što me najviše muči? Gade mi se zapjenušane njuške dragovoljaca i mudrijaša koji moju Rijeku proglašavaju “crvenom”. Pred neki je dan na Korzu u kutiju odložena jugoslavenska zastava. Ratnici su popizdili. Zvijezda je zlo, crvena zvijezda na kapama četnika srušila je Vukovar.

Ej, dečki, čekajte malo. Slažem se da su četnici na kapama nosili crvenu zvijezdu, ali za koji kurac niste obranili Vukovar i od četnika i od zvijezde? Zaboravili ste kako vas je pokojni Glavašević preklinjao da krenete u obranu? Vi ste na čelu s drugom Tuđmanom čitav grad poslali u smrt. Pred čitavom Hrvatskom. Meni visoka mirovina nije ubila pamćenje.

I još je drug Tuđman u kolovozu devedeset i prve zapovjedio da se pedeset autobusa punih izbjegle dječice i majki vrati u vukovarski pakao i da tamo poginu. I bi tako. Đe ste bili devedeset i prve u kolovozu herojci-dragovoljci kad je drug Tuđman slao hrvatske majke i hrvatsku djecu u smrt? Đe ste bili herojci-dragovoljci kad su četnici razarali Vukovar? Zašto vas tada crvena zvijezda petokraka nije uznemiravala?

Danas me vi pobješnjeli borci-dragovoljci koji nasrćete na riječku crvenu zvijezdu podsjećate na bikove koji isukana kurca jurišaju na kravu od kartona koja usred polja reklamira neki od trgovačkih lanaca. Karton izgleda kao krava, ali nije krava, kao što crvena zvijezda u Rijeci nisu četnici. Naravno da vas kužim, lakše je nasrnuti na četnike u obliku krpe nego što je bilo otići u rat kad je trebalo, ali dajte, opustite se malo. Uvalite svoj alat u pravu rupu.

Da, vrijeđa mi pamet kad netko moj grad proglašava “crvenim”. Moj grad je crn. Moj grad je siv. Moj grad je mrtav. Moj grad je razoran i razoren. U mom gradu se raspadaju škole, vrtići, bolnice, zgrade, ceste. Vlasnici moga grada su bezimeni mafijaši.

Rijeka nije crvena. Nema ovdje komunista koji će krenuti u juriš i udaviti ljigavu hobotnicu koja nas davi već trideset godina. Rijeka je grad onih koji još nisu pobjegli i onih koji nemaju kamo jer su stari i siromašni i bolesni. Rijeka je grad i ekipe koja uz pomoć Europe, ma što to bilo, prodaje priču napaljenim ili lažno napaljenim loševoljcima kako smo mi jedini u Hrvatskoj “crveni” i opsjednuti borbom za slobodom i kako smo otkačeni i još smo alternativni i multikulti smo i volimo pedere i jako smo raznoliki i neka cvate tisuću cvjetova.

Majmuni, u Rijeci ništa ne cvate. Opustite se! Truli smo onako kako je trula čitava Hrvatska.’

5 COMMENTS

  1. Svaka cast Rudan.Ovo zto ste napisali sve je istins.Umjesto da salju pomoc u Vukovar oni,tj.Tudjman i HDZ su pomoc i garduste slali u Bosnu.To je istina da su isli utamo.Lp

  2. u tekstu gospoda rudan zeli prikazati crveni fasizam koji od 1945 vlada ovim krajevima kao obecanu zemlju. ovo sto se danas desava je samo nastavak i rezultat crvenog fasizma koji vlada i preko tudmana i preko sdp i hdz i pretezno svih partija u hrvatskoj. rijeka je upropasteni grad zahvaljujuci toj krvavoj crvenoj petokraki i ta rijeka koko je zove gospoda rudan pokojni grad je samo rezultat vladanja od 1945 godine. grad rijeka je doveden u ovu sitisciju ne samo zbog pljacke i unistenja vec i zbog masovnog ubijanja talijana i neistomisljenika te zivljena u poluistinama kao i danas pa i ovaj tekst gospode rudan je poluistina jer o ne pise o nastanku problema, hrvati i gradani ovog kraja ( zitelji izvan granica Italije i kraljevine jugoslavije ) su pretezno jugoslovenski nastrojeni i1945 su s titoistima napravili invaziju na FIUME i upropastili ga svojim neznanjem i mrznjom.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here