Home Mozaik Vedrana Rudan: ‘Pokušala sam ga ubiti, jedva je ostao živ!’

Vedrana Rudan: ‘Pokušala sam ga ubiti, jedva je ostao živ!’

71
0

Hrvatska spisateljica Vedrana Rudan gostovala je u emisiji TV lica kao sav normalan svijet i progovorila o bolnim trenucima kroz koje je proživljavala te otkrila da je čak dva puta pokušala ubiti oca.

Vedrana je u svojoj ispovijesti otkrila da je prilikom drugog pokušaja oduzimanja života njezin otac jedva preživio.

– Pokušala sam ubiti oca kada sam imala 15 godina, ali nisam uspio. Probala sam s 20, ali on je jedva ostao živ, uhvatio me, imao sam 21 godinu, diplomirala sam i radila. Bila sam normalna žena. Tada su se nosile mini suknje, a onda su preko noći u modu ušle maksi suknje. Kao svaka mlada djevojka pratila sam modu. Onda sam odbacila mini suknju i obukla maksi – započela je svoju priču Vedrana.

– Onda je došao u našu kuhinju, odmjerio me onako prostodušno i rekao mi “jučer si bila kučka, a danas si časna, odluči se”. Odgovorio sam “ne seri”. Tada sam prvi put u životu digao glas na oca. On, divljak, komentira suknju koju sam sama kupila. Zatim mi je prišao, zgrabio me za odjeću i bacio u stakleni ormar. Bila sam prekrivena krvlju i staklom. Majka je drhtala. U tom trenutku sam uzela lonac pun paprikaša i gađala ga u glavu. Nekako se odmaknuo, sav je bio u krvi, majka je skoro umrla. Htio sam ga ubiti. Tada ga je majka odvela liječniku, on je zakrpao rane, a nakon toga se vratio u svoju konobu i rekao konobarici da ga želim ubiti. Konobarica mu je tada rekla što je do sad čekala. Tada sam otišla od kuće s namjerom da se nikad više ne vratim – rekla je Vedrana.

Kad joj je otac umro, kaže da nije osjećala tugu.

– Kad mi je otac umro, rekao sam sebi, pusti bar suzu, i stvarno sam pustio jednu, dvije, tri suze. Onda sam sebi rekao, toliko ti je zla nanijelo to smeće, kakve suze. Ostavio bi oca – rekla je Vedrana Rudan.

Ističe i da je imala vrlo nesretno djetinjstvo, ali ističe da je upravo zbog toga jaka kakva je danas.

– Djetinjstvo mi je bilo teško, ali mi je davalo snagu da prezirem ljude sve dok se nije dogodilo suprotno. To je ono što me čini jakim, to mi je usadio moj otac koji je prezirao ljude, pa tako i mene. Tukao je mene, moju majku i sestru. Baka nije, jer je bila jaka osoba. Prezirem ljude, sve dok ne nađem nekoga tko mi se sviđa, a onda buljim u njega do smrti i nalazim mu mane. Apsolutno nikome ne vjerujem, nitko me ne može zavesti niti osvojiti. Ljude koje volim mogu nabrojati na pola prsta jedne ruke. Sve ostale pregledavam, svaki dan su mi na stolu za seciranje. Teško je živjeti s tim, bilo bi bolje da sam opuštenija, ali nisam – kaže Vedrana Rudan.

Previous articleNikad žešća Mirela Ahmetović ima poruku za premijera i vladajuće: ‘Prestanite krasti!’
Next articleMedvedev predložio novo ime za Ukrajinu: Nazvat ćemo je Svinjski Bandera-Reich

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here