Kolumne

Vedrana Rudan: Za dom nespremni!

Vedrana Rudan: Za dom nespremni!

Dosta mi je Thompsona. Drkanje na temu Thompson doživljavam kao osobnu uvredu. Prodaju mi priču da je Thompson gorući hrvatski problem, on je taj koji svijetu govori istinu o “ustaškoj” Hrvatskoj. Da nije njega i “doma” i “spremnosti” Hrvatska bi bila uljuđena evropska i svjetska zemlja onako kako je to uljuđena “Evropa” i onako kako je to uljuđen “svijet”. Mene netko opako jebe, piše na svom blogu Vedrana Rudan.

Tko je Hrvatsku učinio ovim što ona danas jest? Hrvatska je, blago rečeno, sranje od zemlje kojom, otkako je nastala, upravljaju kriminalci. Eto, jučer se javio Jakovčić, bivši istarski župan, danas “europski parlamentarac”, to više govori o Europi nego o njemu, i krenuo srati što on misli o Thompsonu. Jebote, da Thompsona nema trebalo bi ga izmisliti za sve naše “lijeve” i “desne”. “Lijevima” pomaže da dignu glas protiv ustaštva, “desni” svršavajući na Thompsona poručuju Hrvatima kako u vrijeme NDH nije sve bilo onoliko crno koliko je bilo crno. I jedni i drugi nam govore kako je NDH ono što bi nam dovijeka trebalo ili grijati dušu ili nas bacati u duboku bedaru.

Jebeni manipulatori. Hrvatska se zbog Thompsona podijelila na “lijeve” i “desne”, među njima vlada bespoštedni rat, past će i hrvatska krv ako u međuvremenu, sudeći prema pisanju medija to će se dogoditi najkasnije prekosutra, ne zaratimo sa Srbijom, jer je četnik Vučić rekao…

Pretpostavimo da četnik Vučić i ostali Srbi i Srpkinje sutra krenu na nas Hrvate i Hrvatice. Bismo li mi bili, kako voli urlati Thompson, “Za dom spremni”? To nam ne bi bilo na kraj kurca. Svi koji još živimo u Hrvatskoj negdje duboko ili plitko u sebi znamo da “doma” nemamo.

Što je danas u Hrvatskoj naše? Hoteli? Banke? More? Plaže? Najveće firme? Brodogradilišta? Zemljišta? Benzinske crpke? Najveći aerodrom, zove se Franjo Tuđman? Večernjaci, jutarnjaci, teve postaje… Najljepši dvorci, prekrasni otoci… Kome ću otkriti toplu vodu ako napišem da ništa “naše” nije. Beskućnici smo, bezdomaši.

Većina nas hrvatskih roditelja ima djecu koja žive i rade vani. Svi koji smo ostali vidimo što se dešava. Koji idiot bi krenuo u rat, ma koliko Thomson zavijao i pozivao i dozivao, da bi od dušmana spasio Sanaderovu, Horvatinčićevu, Jakovčićevu, Bandićevu…., imovinu i sve ono što su naši pokvareni političari strancima prodali za bijednu lovu i ogromnu proviziju.

Neka mi se javi onaj tko je danas ili sutra spreman život dati za Lidl, Spar, Zagrebačku banku ili Andabakove hotele? Nitko danas u Hrvatskoj nije za dom spreman.

Kad smo kod ustaštva slažem se da ga treba osuditi ali mi je istovremeno jasno da postoji jako malo svetaca koji bi se smjeli blatom nabacivati na našu prljavu prošlost. Židovi? Što radite u Gazi? Ameri? Što radite imigrantima i sirotinji diljem svijeta? Nijemci? Njemačka je 2017. godine izvezla oružja u vrijednosti od 6,24 milijarde eura. Da bi širila mir i dobro? Iskupila se za zločine koje je učinio Hitler?

Hrvatske nema, jebiga, gotovo trideset godina. Zato se uvijek ispočetka začudim kad netko iz “civiliziranog svijeta”, Židovi, primjerice, Ameri, Nijemci, nešto o nama misle. O Gazi mi pričajte, gospodo. Što radite crncima u Americi, očevi demokracije? Angela, pobila si pola svijeta.

Nije fer obrušavati se na sirote Hrvate. Oni više nikad neće klati, oni su zaklani.

Midas

View Comments (2)

2 Comments

  1. ivicai marica

    August 12, 2018 at 10:50

    vedrana ljubavi moja…

  2. Armadaš

    August 13, 2018 at 20:08

    koja naporna baba, puca je klimaks i ne zna kako doći do centra pažnje

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kolumne

More in Kolumne

Koliko je djecu uopće briga za vašu seksualnu orijentaciju?

spNovember 26, 2018

Kuljiš: Festival uhljeba i zloslutna grmljavina s Pantovčaka

spNovember 1, 2018

KOMENTAR: Spaljeni ili liječeni

spOctober 19, 2018

Denis Kuljiš: Milijan ustaje iz mrtvih?

spOctober 19, 2018

Svi Vasini i Komadinini ljudi!

spOctober 5, 2018

Denis Kuljiš: Tko će priopćiti Vladi? Sljedeći je Brodosplit…

adminSeptember 19, 2018

KOMENTAR: Mali vs. Veliki socijalistički lopovi!

spSeptember 15, 2018

Reagiranje: Danko Končar oštro odbacuje tvrdnje iz teksta ‘Potpomognuto samoubojstvo brodogradnje’

spSeptember 14, 2018

Kruha i jogurta, daj nam danas

spSeptember 13, 2018

Copyright © 2017 Rijeka danas.