Home Mozaik (VIDEO) Antiputinovski Rusi objavili snimku: Zauzeli smo selo u Belgorodu!

(VIDEO) Antiputinovski Rusi objavili snimku: Zauzeli smo selo u Belgorodu!

200
0

Grupa proukrajinskih pobunjenika poznata kao Ruski dobrovoljački korpus (RDK), objavila je video snimke u kojima tvrdi da kontrolira Novu Tavolžanku u ruskoj regiji Belgorod.

Granično područje je posljednjih tjedana izloženo brojnim napadima, pri čemu Rusija okrivljuje Ukrajinu, Kijev poriče da stoji iza njih, a dvije proukrajinske militantne skupine, od kojih je jedna RDK, preuzimaju odgovornost.

U videu koji je objavio RDK, prikazana su najmanje četiri borca na rezidencijalnoj cesti u blizini južnih predgrađa Nove Tavolžanke, oko kilometar od granice s ukrajinskim Harkivom.

Dva borca se suočavaju s kamerom: jedan drži plavu zastavu RDK-a, dok drugi kaže da je grupa jedina preostala snaga u gradu.

“Budući da guverner Belgorodske oblasti Vjačeslav Gladkov ne može kontrolirati svoj teritorij, razgovarat ćemo s njegovim čelnicima koji su u Moskvi”, rekli su.

U drugom, vojnik je snimljen kako se kreće napuštenom ulicom.

Sky News nije mogao neovisno provjeriti autentičnost ovih snimki.

Ovo dolazi samo dan nakon što se Denis Nikitin, zapovjednik Ruskog dobrovoljačkog korpusa, pojavio u zajedničkoj video izjavi RDK i druge militantne skupine, Legije slobode Rusije,

Dvije su skupine ponudile susret s Gladkovim radi razgovora i potencijalne predaje dvojice zarobljenih ruskih vojnika, no on je odbio njihovu ponudu.

Previous articleDalić otkrio kako je započela svađa između Livaje i publike
Next articleLivaja se nakon teških uvreda ispričao dječaku kojeg je pogodio loptom

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here