Home Mozaik VIDEO: Dalaj Lama poljubio dječaka u usta i tražio da mu posiše...

VIDEO: Dalaj Lama poljubio dječaka u usta i tražio da mu posiše jezik

447
0

Dalaj Lama se ispričao nakon što su se pojavile optužbe za neprimjereno ponašanje zbog ljubljenja mladog dječaka u usta i traženja da mu “posiše njegov jezik” na javnom događaju u Indiji. Susret se dogodio kraljem veljače u hramu Dalaj Lame u Dharmashali, a na njemu je bilo oko 100 dječaka.

Dalaj Lama, Tenzin Gyatso, najsvetija osoba u tibetanskom budizmu živi u egzilu u Indiji od 1959. godine, kada je Tibet anektiran od strane Kine. U videu koji je postao viralan, vidi se kako je jedan od mlađih studenata pristupio mikrofonu na događaju i pitao Dalaj Lamu može li ga zagrliti.

87-godišnji Dalaj Lama rekao je dječaju da dođe do pozornice gdje sjedi. Pokazujući na svoje obraze, čuje se kako govori “prvo ovdje”, nakon čega ga je dijete poljubilo i zagrlilo.

Dalaj Lama je zadržao dječaka, rekavši “mislim i ovdje” i zatim ga poljubio u usta. “I posisaj moj jezik”, rekao mu je, izvukavši jezik van, čelo uz čelo sa dječakom. Dijete je brzo izvuklo svoj jezik i htjelo se maknuti, dok se Dalaj Lama smijao i ponovno ga privlačio u zagrljaj dok se publika tome smijala.

Duševni vođa potom je razgovarao s dječakom, savjetujući mu da traži one koji “stvaraju mir i sreću” i da “ne slijedi ljudska bića koja uvijek ubijaju druge ljude”, prije nego što ga je posljednji put zagrlio.


Kako se video brzo proširio internetom, mnogi su osudili taj potez, nazivajući ga neprimjerenim, skandalozim i odvratnim. Kontroverza je potakla ispriku iz ureda Dalaja Lama koji je rekao da je njegovo ponašanje bilo nevino i zaigrano.

“Njegova svetost se želi ispričati dječaku i njegovoj obitelji kao i mnogim prijateljima širom svijeta, zbog boli koju su njegove riječi mogle uzrokovati. Njegova svetost često se na nevin i zaigran način šali s ljudima koje upoznaje, čak i u javnosti i pred kamerama. Žali zbog incidenta”, stoji u isprici. Ovo mu nije prva kontroverza. 2019. godine izazvao je negodovanja nakon što je sugerirao da bi Dalaj Lama, ako se vrati kao žena, trebala biti privlačnija zbog čega se njegov ured također ispričao.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here