Home Mozaik (VIDEO) Ghislaine Maxwell: Epstein je ubijen u zatvoru

(VIDEO) Ghislaine Maxwell: Epstein je ubijen u zatvoru

66
0

Ghislaine Maxwell dala je prvi intervju nakon što je osuđena na 20 godina zatvora jer je bivšem američkom financijašu Jeffreyju Epsteinu pomagala u zlostavljanju mladih djevojaka.

Podsjetimo, Epstein se ubio u zatvorskoj ćeliji na Manhattanu 2019. dok je čekao vlastito suđenje za trgovanje ljudima u svrhu seksualnog iskorištavanja. Maxwell je svoje suđenje dočekala i od uhićenja u srpnju 2020. godine 61-godišnja Britanka provela je u pritvoru, odnosno sada zatvoru odakle je dala prvi intervju.

Maxwell je intervju dala iz zatvorske ćelije na Floridi za britansku televiziju TalkTV. U fokusu je ono što je rekla o princu Andrewu kojeg je nazvala svojim dragim prijateljem te optužbe protiv njega nazvala neutemeljenima.

Prokomentirala je njihovu zajedničku fotografiju na kojoj član kraljevske obitelji grli tada 17-godišnju Virginiju Giuffre. Maxwell je tu fotografiju nazvala lažnom. “Ta je fotografija lažna. Ne vjerujem da je stvarna. Zapravo sam sigurna da nije. Nikada nije bilo originala. Vidjela sam samo fotokopiju. Ne vjerujem da se to dogodilo”, rekla je Maxwell.

“Mogu reći da je prince Andrew, kada je protiv njega bio aktivan slučaj, imao svako pravo dobiti original te fotografije, poslati ga na testiranje kako bi dokazao da je krivotvoren. I to se nikada nije dogodilo. Umjesto toga nagodio se za navodno milijune dolara. I tu će sve završiti. Zapravo uopće nije važno što Ghislaine Maxwell ima za reći o tome”, rekla je odvjetnica Lisa Bloom te dodala da su Epsteinove žrtve “zgrožene i uvrijeđene svaki put kad Maxwell otvori usta”.

O Virginiji Giuffre kaže da treba dovesti u pitanje sve što ona kaže. “Priče u iskazu Giuffre su vrlo detaljne i razrađene. Ako joj je sjećanje toliko loše, kako se onda možete osloniti na bilo što ona kaže? Jednom kad povučete optužbe protiv muškarca na temelju toga da vam je pamćenje loše, morate dovesti u pitanje sve što ona kaže”, rekla je Maxwell o Giuffre pritom misleći na odustajanje Australke od tužbe za seksualno zlostavljanje protiv Epsteinovog bivšeg odvjetnika Alana Dershowitza.

Vojvoda od Yorka platio je Giuffre, danas 39-godišnjakinji do 12 milijuna funti u izvansudskoj nagodbi prošle godine, ali se sada nada da će poništiti pravni dogovor i dokazati svoju nevinost.

Maxwell je ljetos osuđena na 20 godina zatvora za pomaganje Epsteinu u zlostavljanju mladih djevojaka. Kći novinskog tajkuna Roberta Maxwella među svojim kontaktima imala je dva američka predsjednika, papu i slavne osobe. No na sudu su je svi prijatelji napustili, uključujući i princa Andrewa.

Na pitanje o okolnostima Epsteinove smrti Maxwell je rekla da vjeruje da je on ubijen što ide u prilog teoriji zavjere koja kruži internetom od dana njegove smrti, a glavni joj je narativ da je Epstein ubijen kako se na suđenju ne bi otkrili oni s kojima je surađivao, a na popisu su navodno vrlo ugledni i poznati ljudi.

Na pitanje o žrtvama, Maxwell je rekla da se nada da su dobile neku vrstu zaključenja cijele agonije ishodom suđenja na kojem je ona osuđena na zatvorsku kaznu. Zanimljivo, nije se ispričala, već je dodala da iskale bijes na vlastima koje su dopustila da Epstein umre u zatvoru.

Također, Maxwell je rekla da bi željela da nikada u životu nije upoznala Epsteina. Svome bratu Ianu Maxwellu i novinarki Daphne Barak rekla je da je najveća zabluda o njoj da je “najokrutnija, najzločestija i najotrovnija osoba”.

“Iskreno bih voljela da nikada nisam upoznala Epsteina. Nisam znala da je tako grozan. Mislim, sada kada gledam unazad, to je naravno jasno. Ali u to vrijeme je imao puno prijatelja. Bio je prijatelj s gotovo svima koje možete zamisliti”, rekla je Maxwell za koju strani mediji pišu da je pokazala nedostatak kajanja.

Cijeli intervju može se pogledati u videu ispod.

Previous articleDuško Ćurlić i Mario Battifiaca će voditi ovogodišnju Doru
Next articleNišta od povratka Brekala u Dinamo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here