Home Sport VIDEO: Kek i Tomečak najavili Ferencvaros

VIDEO: Kek i Tomečak najavili Ferencvaros

1229
0
foto: nk-rijeka.hr
foto: nk-rijeka.hr
foto: nk-rijeka.hr

Manje je od 24 sata do povratka Rijeke na europsku pozornicu. U četvrtak u sklopu kvalifikacija za UEFA Europsku ligu – protivnik Rijeke je mađarski velikan – Ferencvaros.
Na konferenciji za novinare uoči susreta i polaska ekipe u Fužine na trening, govorili su trener Rijeke Matjaž Kek i igrač Ivan Tomečak.
– Ja sam već rekao da nas kuglice na ždrijebu nisu ‘pomazile’ . Jer Ferencvaros je moćna ekipa, blistave prošlosti koja radi sve da bi se kroz velika financijska ulaganja približila europskom nogometu. Tako da nas sutra, kako čujem i na dobro ispunjenoj Kantridi, čeka pravi europski spektakl – rekao je Kek na početku i dodao:
– Mi ipak moramo gledati na sebe. Mi moramo biti pravi. Jer ako mi nismo u stanju ‘izorati’ 90 minuta, trčati 90 minuta, biti taktično discipliniran i organiziran te uz to još i hrabar i pun samopouzdanja, onda to nema smisla. A mi smo već pokazali da to možemo. Mi se moramo postaviti kao Rijeka, ali ponavljam da u Europi prolazi onaj koji je bolji u dvije utakmice. Nedostaje nema puno igrača koji su nas nosili prošlu sezonu, ali isto tako imam puno igrača koji su željni dokazivanja. To mene hrabri kao trenera. I rekao sam im vjerujte u sebe – i neka uzmu zaleđe pune Kantride, pa ćemo na kraju vidjeti. A sve ovo što se događa na tribinama, i taj odaziv navijača nama to nije opterećenje već samo veliko priznanje…

Lešković i Krstanović upitni

Krstanović jučer nije trenirao više od pola sata jer je dobio jedan neugodan udarac. Lešković je također vrlo upitan. Osim njih dvojice imam još tri četiri upitnika iako o samom sastavu će odlučiti i kompozicija s kojom ćemo krenuti u utakmicu –odgovorio je trener Kek na pitanje o zdravstvenom stanju u ekipi.

Ivan Tomečak također vrlo dobro zna da je Rijeka u 2.pretkolu za protivnika dobila respektabilnu ekipu.
– Čeka nas jedan ozbiljan protivnik protiv kojeg će nam biti jako teško i protiv kojeg moramo dati maksimum da ostvarimo pozitivan rezultat. Kao što je trener rekao, igra se na prolaz u dvije utakmice. Mi jesmo na Kantridi apsolutni favoriti, ali ne smijemo zanemariti da je u Europi uvijek teško igrati. Ako nisu na vrhunskom nivou, lako možeš biti kažnjen – zaključio je Tomečak.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here