Home Biznis VIDEO: Naftna mrlja veća od prvih procjena

VIDEO: Naftna mrlja veća od prvih procjena

904
0

Nove procjene govore da iz bušotine u Meksičkom zaljevu istječe 40 000 barela na dan – dvostruko više nego što se prije mislilo. British Petroleum izvješćuje da je kupola koja je postavljena na bušotinu u posljednja 24 sata prikupila 15 800 barela. Dužnosnici korporacije predviđaju da će sljedeći tjedan biti u mogućnosti udvostručiti tu količinu, te dio nafte spaljivati na površini. BP je objavio kako neće biti u stanju zatvoriti bušotinu prije kolovoza, kada će biti dovršene dvije usporedne bušotine na istom ležištu nafte.


Parodija američkih komičara na ponašanje British Petroleuma

BP procjenjuje da je do sada potrošio 1,2 milijarde dolara reagirajući na naftnu mrlju, a taj će iznos vjerojatno narasti znatno više s isplatom potraživanja oštećenima i po sudskim tužbama.

Naftni div pristao je četvrtak ubrzati isplate ljudima kojima su ugrožena sredstva za život zbog naftne mrlje koja je zatvorila 31 posto Meksičkog zaljeva za ribarenje, te ostavila bez turista brojna ljetovališta u priobalju. BP je objavio da je do sada isplatio više od 53 milijuna dolara za 20.000, od 42.000 podnesenih zahtjeva.

Sve više američkih političara traži od BP-a da suspendira isplatu dividendi dok se ne utvrdi ima li tvrtka dovoljno novca za saniranje štete i kompenzaciju oštećenima. (HRT)

Previous articleRadnici probili plinsku cijev, prijetila opasnost od eksplozije
Next articleKinezi najbrže i najjeftinije u Europu stižu preko Rijeke

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here