Home Mozaik VIDEO Pet najboljih adventskih destinacija koje možete posjetiti jednodnevnim izletom iz Rijeke

VIDEO Pet najboljih adventskih destinacija koje možete posjetiti jednodnevnim izletom iz Rijeke

160
0

Jedna od prednosti Rijeke je strateška pozicija u samom središtu Europe, što nam daje priliku da u ovim zimskim vremenima posjetimo odlične adventske destinacije koje se nalaze doslovce na par sati vožnje od našeg grada. Donosimo vam ljestvicu omiljenih adventskih destinacija:

  1. Bečki Advent

Kao jedan od najljepših gradova u Europi, božićni sajam u Beču je zadivljujući i uključuje poznatu tržnicu u dvorcu Schoenbrunn, popularnu tržnicu u gradskoj vijećnici i mnoge manje tržnice u različitim gradskim četvrtima.

2. Ljubljanski Advent

Glavni grad Slovenije ljupki je povijesni grad smješten na vijugavoj rijeci s božićnim štandovima. Ljubljana je moderna tržnica s održivo proizvedenom organskom hranom, lokalno proizvedenim ekološkim darovima i dodatnim bonusom koji pruža prekrasan pogled s dvorca na vrhu brda.

3. Bolonjski Advent

Kao gurmanska prijestolnica regije Emilia-Romagna, a vrlo vjerojatno i cijele Italije, božićni sajam u Bolonji nudi nevjerojatne gurmanske opcije i događaje tijekom blagdanske sezone.

Ako volite talijansku hranu, morate posjetiti Bolonju, a Božić u Bolonji je posebno poseban.

Datumi božićnog sajma u Bologni: 17. studenog – 26. prosinca 2022.
Radno vrijeme: od 9 do 20 sati.
Lokacija: Strada Maggiore (Portico dei Servi), ali i na Piazza Maggiore, Via Altabella i Corte Isolani.

4. Budimpeštanski Advent

Jedan od velikih europskih gradova, Budimpešta je lijepa, povijesna, pristupačna i prepuna tržnica i događanja tijekom zimskog razdoblja. Budimpešta možda nije tradicionalno božićno odredište, ali sada je jedno od najpopularnijih zimskih odredišta u Europi.

5. Salzburški Advent

Salzburg je poznat kao grad Mozarta i sacher torte. Na božićnom sajmu u Salzburgu možete doživjeti oboje, slušati Mozarta dok lutate po božićnim štandovima i degustirate lokalne delicije.

Previous articleRijeka u lovu na Emmanuela Bandu!
Next articleMlada hrvatska reprezentacija ispustila vodstvo protiv Austrije u 93.minuti

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here