Rijeka Danas – riječki internetski dnevnik

VIDEO: Povijesno/gastronomski prilog o Rijeci koji će vidjeti milijuni gledatelja širom svijeta!

HRT je emitirao odličan povijesno/gastronomski prilog o našem gradu kojeg će vidjeti milijuni gledatelja diljem svijeta. Hrvatska radiotelevizija (HRT) emitira gastronomsku seriju Dhruv Baker: Iz Hrvatske s ljubavlju u čijoj je glavnoj ulozi britanski kulinarski virtuoz Dhruv Baker, među ostalim poznat i po tome što je 2010. godine pobijedio na britanskome Masterchefu. Riječ je o seriji od dvadeset nastavaka u trajanju od po 25 minuta u kojoj Dhruv Baker putuje po Republici Hrvatskoj te upoznaje mjesne gastronomske posebnosti i priprema jela na različitim poznatim mjestima s domaćim namirnicama koje je nabavio ili čak ulovio.

Pritom su tomu vrhunskom britanskom kuharu hrvatske namirnice samo temelj s pomoću kojih spravlja delikatese na svoj način dajući vlastite, nove zamisli te istodobno širom svijeta promičući Republiku Hrvatsku.


Gastronomska serija Dhruv Baker: Iz Hrvatske s ljubavlju također će se prikazati i na programu National Geographic zahvaljujući kojemu će je moći vidjeti milijuni gledatelja u azijskim državama i Rusiji, koji će se tim putem upoznati s hrvatskim ljepotama te kulturom, gastronomijom i poznatim turističkim odredištima. Dhruv Baker je jednu epizodu emisije snimio u Rijeci impresioniran stavom svojih sugovornika prema kojima se Riječani smatraju drukčijim od ostatka Hrvatske zbog svoje različite povijesti. ‘Živi i pusti druge da žive’, poznati je riječki moto…

Inače, taj je zaljubljenik u svjetske kuhinje rođen u Meksiku, a odrastao u Indiji i Tanzaniji. Dhruvova majka podrijetlom je Indijka, a otac mu je bio britanski diplomat.

Midas