Home Vijesti Vijećnici općine Viškovo ne žele odlagalište otpada

Vijećnici općine Viškovo ne žele odlagalište otpada

997
2

Vijećnici općine Viškovo na sinoćnjoj su izvanrednoj sjednici zatražili da se iz Prostornog plana Primorsko-goranske županije i sustava gospodarenja otpadom lokacija Centralne zone za gospodarenje otpadom Marišćina izbriše. Usto, zatražili su i zatvaranje svih odlagališta otpada na području općine te prestanak baliranja otpada i uklanjanje svog dosad baliranog otpada s Viševca i Marišćine u roku od osam dana. Protiv su odlaganja bilo kakve vrste opasnog otpada na području Viškova i Stratešku studiju utjecaja na okoliš ne prihvaćaju. O zaključcima Općinskog vijeća načelnik Goran Petrc obavijestit će mjerodavne u Primorsko-goranskoj županiji, Gradu Rijeci i Čistoći.

Udruga Eko Kvarner Halubje i Krizni eko stožer Marišćina, koji su vijećnicima predložili ovakve zaključke, nakon sinoćnje sjednice danas su ponovno pozvali građane na mirni prosvjed pod nazivom “Sačuvajmo izvorište pitke vode Rječine i drugih izvora vode” koji će se održati u subotu 15. rujna na riječkom Korzu, ispred zgrade gradske uprave. Cilj prosvjeda je upozoriti Riječane na opasno ugrožavanje izvorišta zbog odlagališta otpada Viševac i Marišćine čiji projekt, smatraju, treba revidirati zbog zastarjelog koncepta zbrinjavanja otpada i blizine izvora.(večernji list)

2 COMMENTS

  1. Slažem se i podržavam ovu inicijativu ali ” zatražili su i zatvaranje svih odlagališta otpada na području općine te prestanak baliranja otpada i uklanjanje svog dosad baliranog otpada s Viševca i Marišćine u roku od osam dana.”

    OSAM DANA? Pa što toliko “puno”, što nisu zatražili da se sve to napravi u 24h, pa ako Bauer može spasiti svijet/Ameriku/Washington u 24 sata, što se ne bi moglo naći novo odlagalište otpada u istom vremenu…. pogotovo nakon iskustva s Marišćinom, svi će se grebati da dođe kod njih …

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here