Home Vijesti Vinko Sindičić opet prijavio provalu u stan

Vinko Sindičić opet prijavio provalu u stan

226
0

Kontroverzni Riječanin Vinko Sindičić, nekadašnji suradnih tajnih službi nedavno je u Njemačkoj progovorio o »udbaškom« ubojstvu hrvatskog emigranta Stjepana Đurekovića i bio krunski svjedok na suđenju na kojem je suradnik Udbe Krunoslav Prates osuđen na doživotni zatvor. Bivši čovjek tajnih službi iznio je niz teških optužbi protiv važnih i moćnih ljudi, ali i novi šokantan podatak da je ekipa za likvidacije došla iz Rijeke, a da joj je Prates bio njemački dio logistike.

Najavio je otkrivanje još nekih velikih tajni o misterioznim Udbinim likvidacijama. Sindičić se proteklog vikenda vratio u Rijeku, a već jučer je sa svojim odvjetnikom Slobodanom Večerinom došao u policiju i prijavio provalu u stan u Marčeljevoj Dragi. Sindičić tvrdi da je provaljeno ovog vikenda nakon njegova povratka. Sama provala ne bi bila ništa posebno jer su ukradena tri para cipela, da nema strahova o njenoj pozadini, a oni sežu od mogućnosti podmetanja do prijetnje smrću.
Provalu Sindičić smatra porukom »udbaških krugova« da zašuti ili… Policiji i nama je analizirao svoje kretanje, ustvrdivši da je gotovo svo vrijeme bio kući i smatra da je provaljeno noću preko krova dok je spavao u zaštićenoj sobi. Pokazao nam je i alarme na vratima svih soba u stanu, a koji su onesposobljeni. Vjeruje da to nisu bili obični lopovi »jer oni ni ne bi provalili u njegov stan« posebice dok je on u njemu. Da i jesu, ne bi uzimali cipele nego nešto vrijednije, zaključuje Sindičić.

Razgovarajući s ljudima koji poznaju milje tajnih službi i Sindičića moglo se čuti dosta skepse u istinitost provale. Uglavnom se slažu, ako je provala izmišljena da se tim prijavama Sindičić »osigurava« kako bi spriječio da mu se nešto dogodi, no kažu da nije nemoguće i da mu je netko želio poslati »poruku«, jer i za to postoje motivi. Ističu da se nakon njegovih priča u Njemačkoj, u kojoj je razbio kodeks šutnje svašta može dogoditi. Sindičić nam je rekao da ga to neće zaustaviti i da ide dalje…

Zanimljivo je da je Vinko Sindičić prije četiri godine tvrdio da se pokušalo provaliti u njegov stan dan uoči ubojstva Riječanina Branka Bijelića kojeg je javnost također povezivala s Udbinim akcijama. Bijelićev profesionalni ubojica do danas nije pronađen… Sindičić je i tada tvrdio da je on tada bio druga još važnija meta, ali je noćni napad na njegovu kuću propao, jer ga je otkrio. Ubijeni Bijelić bio je svjedok na suđenju Sindičićevu za ubojstvo Brune Bušića, na kojem je Sindičić oslobođen.

Žele me zaustaviti

– To je samo poruka moćnih kojom mi žele reći da mogu doći do mene, žele me zaustaviti da više ne govorim. Nemate pojma koja je moć tih ljudi i danas, kaže Sindičić. Osim poruke da stane spominje i mogućnost da su mu cipele oduzete kako bi se njihovi tragovi možda mogli postaviti na mjesto nekog zločina i poslije to iskoristiti kao ključni dokaz. (novi list; foto: Globus)

Previous articleMolekula o plagijatu web stranica Mariusa Roosendaala: Preuzimamo odgovornost!
Next articleOtkrivena ploča povodom nogometne utakmice 1873. godine: Rijeka je ipak prva! (VIDEO)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here