Home Biznis Vlada i Sindikat protiv uprave INA-e: Mađaroni preusmjeravaju naftu iz Siska u...

Vlada i Sindikat protiv uprave INA-e: Mađaroni preusmjeravaju naftu iz Siska u Rijeku!

1600
0

urinjrafinerijaNakon informacije da je uprava INA-e preusmjerila 12 vagona nafte iz sisačke u riječku rafineriju, na noge su se digli predstavnici hrvatske Vlade i sisačkog rafinerijskog sindikata.

‘Najoštrije osuđujem odluku da se nafta preveze željeznicom iz Siska u Rijeku. To je suprotno stavu Vlade i ministarstva. Neobavještavanjem hrvatskih članova je prekršen i zakon. Tražit ćemo odgovornost onih koji su donijeli takvu odluku’ – rekao je za 24sata.hr Panenić.

Reagirali su i predstavici rafinerijskog sindikata Nova solidarnost.

‘Kukavički, bez obavijesti javnosti ili struktura u Ini, kompozicija od 12 željezničkih cisterni je ipak prevezena u rafineriju u Rijeci. Noćas su Mađari i mađaroni pokazali koliko cijene našu neovisnost i to baš na njeznu 25-ogodišnjicu. Smatramo ovo novim udarom na Sisak, ali i na institucije Republike Hrvatske. Zahtjevamo hitnu istragu i kažnjavanje odgovornih. Da li je ovo potez koji naglašava dobre odnose međudioničara, partnera u Ini, mađarskog MOL-a i RH? Poštovani građani Republike Hrvatske čestitamo Vam Dan neovisnosti, sa vrlo logičnim pitanjem; jesmo li neovisni ili do kada ćemo biti?’ – stoji u priopćenju kojeg je potpisao čelnik sindikata Nova Solidarnost, predsjednik Predrag Sekulić, koji je nedavno u INA-i dobio opomenu pred otkaz.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here