Home Vijesti Vladajući za, opozicija protiv Obersnelovog izvješća

Vladajući za, opozicija protiv Obersnelovog izvješća

869
0

Gradsko vijeće prihvatilo je izvješće o radu riječkog gradonačelnika Vojka Obersnela za razdoblje od 1. srpnja do 31. prosinca 2010. Dok su vijećnici vladajuće koalicije podržali izvješće, istaknuvši kako je teško bilo raditi u vremenu ekonomske krize, izvješće nisu podržali vijećnici HDZ, PGS-a i Liste za Rijeku.

Vesna Buterin (HDZ) istaknula je kako se u gradu loše određuju prioriteti, odnosno u posljednjih pet godina uloženo je milijardu kuna u različite objekte ali sve u potrošnju umjesto u poticanje gospodarstva.


foto: rijeka.hr

Dinko Beaković (PGS) istaknuo je kako ne misli da gradonačelnik radi loše ili se ne trudi dovoljno ali njegova stranka neće podržati izvješće zbog slučaja nebodera u Čandekovoj ulici, zbog činjenice da gradonačelnik nije revidirao ugovor s Tržnicama Rijeke te zbog preskupe gradnje sportskih objekata i dodatnih radova.

Danko Švorinić (Lista za Rijeku) izvješće gradonačelnika je nazvao izvještajem o funkcioniraju hladnog pogona koji zanemaruje glavne značajke protekle pola godine gradonačelnikovog mandata poput uvođenja prireza ili daljnjeg zaduživanja grada i to s potpuno krivim prioritetima.
– Bazen za skokove u vodu Rijeci je u ovom trenutku trebao poput stadiona za kriket ili letaonice za skijaške skokove ali nije isključeno da ćemo i to dobiti u gradu u kojem se kriteriji određuju prema potrebama građevinske mehanizacije umjesto građana, istaknuo je Švorinić

Odgovarajući na kritike vijećnika, gradonačelnik Obersnel je istaknuo kako prema Ustavu i zakonu gospodarstvo ne spada u djelokrug rada jedinice lokalne samouprave, podsjetivši kako se kod razgovara o cijenama sportskih objekata, ne sagledava kako se radi o investicijama koje imaju puno više funkcija od samo sportske. (rd)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here