Home Vijesti Vojni analitičar: Velika promjena na frontovima, ovo je Putinov plan za iduće...

Vojni analitičar: Velika promjena na frontovima, ovo je Putinov plan za iduće mjesece

447
0

Vojni analitičar Robert Barić za N1 je analizirao posljednje promjene u ukrajinsko-ruskom ratu.

 “Rusima su trebali tjedni da zauzmu 20 km između Popasne i Lisičanska. Usporedite to sa sovjetskom doktrinom iz 60-ih godina koja je predviđala izbijanje na Rajnu za sedam dana i osvajanje Pirineja za 14 dana”, rekao je.

Barić upozorava i na to da su se Ukrajinci organizirano povukli iz Lisičanska nakon što su prisilili Ruse da tamo koncentriraju ogromne snage: “Nisu željeli da to bude novi Mariupolj, izvukli su se organizirano, vidimo i da se Rusi uopće ne hvale brojem zarobljenih vojnika.”

Veliku promjenu na fontovima su donijela i već samo četiri HIMARS raketna sustava, koji omogućavaju Ukrajincima da na velikim udaljenostima precizno gađaju važne ciljeve poput željezničkih čvorišta ili zapovjednih mjesta.

Barić smatra da je će tijekom sljedećih šest mjeseci Putin ili nastajati proširiti teritorij koji kontrolira do linije Kramatorsk-Bahmut ili učvrstiti postojeći položaj ne bi li razbio volju zapada da pomaže Ukrajinu.

“On se nada da će Njemačka, Italija i Francuska prisiliti Ukrajinu na ustupke, a ja bih one koje o tome razmišljaju podsjetio na Chamberlaina i njegovu promašenu ideju” Peace for out time”. Bio je siguran da komadanjem Čehoslovačke zadovoljava Hitlera. Drugi svjetski rat počeo je 11 mjeseci kasnije”, kaže Barić.

Previous articleRastu frustracije među običnim Kinezima zbog učestalih Covid restrikcija; vlasti branile terminalnim bolesnicima da vide obitelj
Next articlePljuskovi, grmljavina i pad temperature, evo kada se vraćaju vrućine!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here