Mozaik

Volpi: Gradnja stadiona može početi!

Volpi: Gradnja stadiona može početi!

volpi400Prepreka više nema, gradnja može početi, prokomentirao je vidno zadovoljni Gabriele Volpi

U Rijeci je danas potpisan ugovor o osnivanju prava građenja novog stadiona i trening kampa na lokacijama Kantrida i Rujevica. Ugovor su potpisali riječki gradonačelnik Vojko Obersnel i drektor investitora, tvrtke “Stadion Kantrida” u vlasništvu zaklade “Social Sport”, Dean Šćulac. Time je napravljen jedan od posljednjih formalno-pravnih koraka u složenoj proceduri.

Prepreka više nema, gradnja može početi, prokomentirao je vidno zadovoljni Gabriele Volpi te nastavio.

Nisam samo zadovoljan. Kao predstavnik zaklade koja pomaže socijalne i sportske projekte u Nigeriji, Italiji i Hrvatskoj, osjećam i veliki ponos. Ovaj stadion prijektirao je naš prijatelj Gino Zavanella, inače i projektant Juventusovog stadiona u Torinu, u suradnji s riječkim arhitektonskim studijem ZDL. Gradnja počinje 1. siječnja iduće godine, a stadion bi trebao biti završen do srpnja 2016. Dakle, radovi kreću uskoro, a kada smo prije dvije godine preuzeli klub, nitko nije mogao niti zamisliti da ćemo u tako kratkom vremenskom roku započeti s izgradnjom stadiona. I zato još jednom čestitam gradonačelniku Obersnelu te Damiru Miškoviću i njegovom timu, rekao je Volpi.

A riječki gradonačelnik Vojko Obersnel dodao je danas još jednu “recku” na popis sportskih objekata izgrađenih u Rijeci za njegovih mandata.

Svi mi volimo Kantridu, koja je jedan od ljepših stadiona u svijetu, a za nas sigurno najljepši. Ali došlo je vrijeme da Rijeka dobije novi stadion, koji će bez dodatnih intervencija moći ugostiti europske utakmice. No, čeka nas još puno posla. Investitor će sada ishoditi sve potrebne dozvole, glavni projekt i građevinsku dozvolu. Mi u Gradu ćemo paralelno s gradnjom stadiona urediti prilazne ceste i svu ostalu infrastrukturu, zaključio je Obersnel.

Zadovoljstvo nije skrivao niti pokretač cijelog projekta, predsjednik HNK Rijeke Damir Mišković.

Nisam pripremio govor, a i jučerašnje emocije još uvijek su prisutne. Ali, kako ja volim reći, na kraju dana uspjeli smo u suradnji s Gradom završiti papirnati dio priče i sada je na nama da izgradimo kamp i stadion. Vjerujem da će biti na ponos ne samo Rijeke nego cijele Hrvatske, kratak je bio predsjednik riječkog nogometnog prvoligaša.

Gradnja novog nogometnog zdanja kapaciteta 14 600 mjesta i vrijednog oko 22 miljuna Eura počinje u siječnju iduće godine, a kampa na Rujevici, prema trenutnom razvoju situacije, sredinom kolovoza.(radio rijeka)

 

 

Midas

Click to add a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Mozaik

More in Mozaik

U Rijeci zasvijetlio prvi ‘ženski’ semafor!

spFebruary 20, 2019

FOTO: Kroz bajku do škole – oslikane stube Malika Tintilinića

spFebruary 18, 2019

Opatija spremna za najluđi vikend Pusta uz Balinjeradu, Maškarani klapski maraton i Lumberov tanac

spFebruary 18, 2019

Javna tribina: Važnost hrvatskog jezika u prevoditeljstvu

spFebruary 16, 2019

VIDEO: Autotrolej izgorio i na Grobničkoj balinjeradi!

spFebruary 16, 2019

Šarena rijeka mališana „obojila“ je Korzo

spFebruary 16, 2019

Utrka karetima i Fritulijada u Omišlju

spFebruary 16, 2019

Maškarice danas ‘okupiraju’ Korzo

spFebruary 15, 2019

Koncert za Valentinovo u Zajcu: Poklonite buket najljepših ljubavnih pjesama

spFebruary 13, 2019

Copyright © 2017 Rijeka danas.