Home Vijesti Vozio autocestom 208 km/h!

Vozio autocestom 208 km/h!

6
0

Na području nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske i prošlog vikenda su provedene mjere pojačanog nadzora prometa na cestama poradi sprječavanja počinjenja prometnih prekršaja i smanjenja mogućnosti nastanka prometnih nesreća.

Tijekom nadzora evidentirano je ukupno 217 prometnih prekršaja i to: 66 prekršaja prekoračenja brzine, 22 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, zatim 20 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 12 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela u vožnji, kao i pet prekršaja upravljanja tehnički neispravnim ili neregistriranim vozilom. Uz navedene, zabilježena su i dva prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava i jedan prekršaj upravljanja vozilom za vrijeme zabrane te ostalih 89 prometnih prekršaja.

Najveća brzina od 208 km/h izmjerena je u petak, 28. svibnja u 10.23 sati na autocesti A6 kod vijadukta Zečeve Drage na području Vrbovskog. Radarskim uređajem evidentirano je osobno vozilo marke BMW, zagrebačkih registarskih oznaka, dok se navedenom brzinom kretalo u smjeru Rijeke na mjestu gdje je ograničenje brzine određeno na 110 km/h.

Najveća koncentracija alkohola od 1,66 g/kg izmjerena je u subotu, 29. svibnja, 51-godišnjem vozaču u Dražicama na području Jelenja. Policijska ophodnja II policijske postaje Rijeka ga je zaustavila u 23.15 sati dok je upravljao teretnim vozilom marke Volkswagen, riječkih registracijskih oznaka, u smjeru Podhuma. Zbog počinjenog prekršaja, izdan mu je optužni prijedlog kojim mu je predložena novčana kazna od 10 000 kuna i izricanje mjere zabrane upravljanja vozilom B kategorije na rok od šest mjeseci.
Inače, od ukupno 131 alkotestiranog vozača, kod njih 20 je utvrđena nedozvoljena koncentracija alkohola. Kada je riječ o koncentracijama, 11 vozača je evidentirano s koncentracijom s 0,51 do 1,00 g/kg, osam s koncentracijom između 1,01 do 1,50 g/kg, dok je jedan vozač bio s koncentracijom 1,51 g/kg i više. Jedan vozač je odbio alkotestiranje. Navedeni vozači, kao i ostali počinitelji prekršaja u prometu, sankcionirani su u skladu s odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Tijekom vikenda u prometu su zabilježene i 32 prometne nesreće u kojima je jedna osoba teže, a 11 ih je lakše ozlijeđeno. S ciljem ostvarenja veće razine sigurnosti u prometu pozivamo sve sudionike u prometu, osobito vozače, na dosljedno poštivanje prometnih propisa i pravila.

Previous articleOd najveće krize do apsolutnog trijumfa SDP-a u Rijeci!
Next articleŠtimac svoj uspjeh usporedio s uspjehom Hrvatske na Svjetskom prvenstvu

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here