Home Vijesti Vremenska prognoza za danas

Vremenska prognoza za danas

199
0

Danas nas očekuje promjenjivo vrijeme s naglaskom na središnjim i istočnim krajevima Hrvatske, gdje se očekuju povremene kiše. U prvom dijelu dana, Dalmacija će biti suočena s lokalno obilnim pljuskovima praćenim grmljavinom. Najviša gorja imat će mogućnost susnježice i snijega. Na sjevernom Jadranu očekuje se manje kiše u usporedbi s ostalim područjima.

Vremenski uvjeti će se razlikovati, ali većinom ćemo imati slab vjetar, dok će krajnji istok doživjeti umjereno jugoistočno koje će kasnije okrenuti prema jugozapadnom smjeru. U Dalmaciji će jugo biti jako i olujno, no tijekom dana očekuje se slabljenje uz promjenu smjera na jugozapadnjak i sjeverozapadnjak.

Jutarnje temperature zraka kretat će se između 5 i 10 °C, dok će na Jadranu biti toplije s temperaturama od 8 do 14 °C. Najviše dnevne temperature većinom će se zadržati u rasponu od 11 do 16 °C.

Prognoza za Jadran

Na Jadranu će vjetar uglavnom biti slab, ali u Dalmaciji će biti izraženije jugo koje će tijekom dana oslabjeti i okrenuti se na jugozapadnjak i sjeverozapadnjak. More će biti umjereno valovito, posebno tijekom jakih vjetrova juga.

U zaključku, sutrašnja vremenska prognoza sugerira na promjenjive uvjete s naglaskom na kiši u središnjim i istočnim područjima. Sjeverni Jadran će doživjeti manje oborine. Vjetar će većinom biti slab, a temperature će se kretati u umjerenim rasponima. (meteo.hr)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here