Home Vijesti Vučiću usred gostovanja na televiziji donijeli ‘šokantnu’ poruku iz Prištine, voditelj ga...

Vučiću usred gostovanja na televiziji donijeli ‘šokantnu’ poruku iz Prištine, voditelj ga pitao ‘jel nešto važno’

106
0

Predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću večeras je, usred gostovanja u studiju Radiotelevizije Srbije, prišao pripadnik njegovog osiguranja te mu predao jedan papir i pokazao poruku, navodno šokantnu, koja mu je stigla s Kosova.

Voditelj ga je pitao je li nešto važno, a Vučić mu je odgovorio da je u pitanju presuda prizivnog suda o potvrđenoj kazna od godinu dana zatvora za nekadašnjeg ministra uprave i lokalne samouprave Ivana Todosijevića. Njemu je sud u Prištini lani u listopadu izrekao prvostupanjsku kaznu zbog izjave koju je dao 2019. godine na obilježavanju 20. godišnjice NATO-ovog bombardiranja rekavši da je slučaj Račak – zločin koji je tamo počinila srpska vojska – izmišljen i iskorišten kao povod za bombardiranje, piše Kurir.

Prethodno se večeras Vučić obratio građanima Srbije rekavši da neće pristati priznati neovisnost niti implementirati članstvo Kosova u UN-u, piše Blic. Dodao je da je taj prijedlog, zbog kojeg je u ponedjeljak bio u Bruxellesu, stigao od fancuskog predsjednika Emmanuela Macrona i njemačkog kancelara Olafa Scholza.

”Nije bilo mogućnosti za pregovore, bilo je: uzmite ili ostavite. Moramo razmišljati koje su posljedice, a one su jasne – zaustavljanje EU integracija, a to znači i prestanak daljnjih investicija, direktno povlačenje investicija, a nama samo u tvornicama gdje su Nijemci vlasnici radi 80.000 ljudi. Onda dolazi treća stvar, niz sveobuhvatih mjera, koje bi značile da bi naša zemlja ostala izolirana od svijeta”, kazao je Vučić.

Previous articleVIDEO: Nestvarne scene. Jurić uveo pa izveo srpskog igrača, žestoko su se posvađali
Next articleLovren i Lyon u polufinalu Kupa Francuske

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here