Home Sport Vujović: Glupo je za reći, ali cirkus s koronom je najviše pomogao...

Vujović: Glupo je za reći, ali cirkus s koronom je najviše pomogao Hrvatskoj

4319
0

Nakon što je uspješno završila prvi krug, Hrvatska će u četvrtak četvrtfinalnu grupu otvoriti protiv Crne Gore, u subotu će igrati protiv najvećeg favorita za zlato Danske, u ponedjeljak joj je rival sjajni Island, a u srijedu će tražiti bodove protiv najveće senzacije Eura, Nizozemske.

S obzirom na to da u nastavak natjecanja Hrvatska nije prenijele bodove, a da objektivno jače reprezentacije Danska, Francuska i Island imaju početna dva boda, momčadi Hrvoja Horvata je za polufinale potrebno čudo. S tim se slaže i nekad najbolji igrač svijeta Veselin Vujović koji je kao rođeni Cetinjanin u intervjuu za index najviše pomogao da upoznamo Crnu Goru, prvog idućeg rivala Hrvatske.

S obzirom na kaos oko korone i činjenicu da skoro svaka reprezentacija tijekom turnira ostaje bez nekih igrača, kakav vam se čini rukomet u prvom krugu?

Iznenađujuće dobar. Da nije bilo korone, neki momci koji su se pokazali u fantastičnom izdanju ne bi nikad dobili šansu. Pogledajte malog Lučina kod Hrvatske. Dečko vjerojatno ne bi ni bio na Euru, a pokazao se kao možda i najbolji igrač i totalno iznenađenje Eura.

Također, oduševila me i posjeta na utakmicama u Szegedu. Kako je Mađarska sad ispala, ne vjerujem da će biti tako u Budimpešti u drugom krugu, ali to je mađarski problem. Neka se dobro zamisle u čemu su pogriješili i što im se dogodilo. Ukupno, gledajući kako je turnir počeo, mogu reći da sam ugodno iznenađen kvalitetom rukometa koji gledamo.

Hrvatska u četvrtak otvara drugi krug protiv Crne Gore. Je li prolaz Crne Gore protiv Slovenije za vas senzacija?

Senzacija nije, ali iznenađenje jest. Obje reprezentacije poznajem jako dobro. Naravno da je Slovenija puno kvalitetnija ekipa, ali od početka turnira se vidjelo da tu nešto ozbiljno ne štima. Mučili su se s Makedonijom, Danci su ih s pola snage pomeli, a Crna Gora je voljom, željom i srcem dobila tu utakmicu iako, ponavljam, Slovenija je bolja momčad.

Vjerujte mi, neće Hrvatskoj biti lako. Crna Gora ima fantastičnog golmana Simića koji je na kraju sam ubio Sloveniju. Vraća se Stevan Vujović, tu je Branko Vujović i Stefan Čavor. Odlična vanjska linija, a Crnu Goru krasi jak karakter, izuzetan natjecateljski duh i činjenica da protiv Hrvatske nemaju što izgubiti. Hrvatska je bolja, kvalitetnija, ali namučit će se ozbiljno da dobije Crnu Goru.

Kako komentirate nastup Hrvatske, posebice ako uzmemo u obzir da Horvat do samog početka utakmice ne zna s kojim će sastavom igrati, pa je čak zvao i Gojuna koji je 48 sati prije utakmice s Ukrajinom u Indexovom studiju komentirao derbi sa Srbijom?

Vidio sam to i što reći nego da je to sve skupa smiješno. Međutim, kako se ono kaže, nije svako zlo za zlo. Da nije bilo ove proklete pošasti, ne bi 30 igrača dobilo šansu. Hrvatska je pokazala da ima nevjerojatnu širinu i ešalon odličnih mladih igrača. Također, vraćaju se u reprezentaciju neki igrači kojih nije bilo odavno.

Baš mi je drago da se vraća i Alilović. Mirko je ljudina, prava momčina i fantastičan golman i zbog nekog glupog sukoba nije ga bilo u reprezentaciji već četiri godine. Zaslužio je biti tu. Koliko god to glupo zvučalo, svi ovi problemi s koronom na neki način su pomogli Hrvatskoj koja je pokazala da je i dalje prava rukometna sila jer nema puno ekipa u svijetu da imaju takvu širinu.

Previous articleHrvatska će doznati rezultate testa tek pola sata prije utakmice?!
Next articleNjemačka se zbog kaosa s koronom povlači s Europskog prvenstva?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here