Home Najnovije Vušković pozitivan i na drugom testu na doping: Prijeti mu kraj karijere...

Vušković pozitivan i na drugom testu na doping: Prijeti mu kraj karijere i zatvor

110
0

Hamburger SV je na svojim službenim stranicama objavio da je došao rezultat B uzorka koji je poslan na testiranje nakon što je hrvatski nogometaš Mario Vušković bio pozitivan na nedozvoljene supstance nakon prvog testiranja na doping. Drugi test je također pozitivan, a Vuškoviću sada prijete različite kazne, u najgorem slučaju moguć je čak kraj karijere i kazna zatvora.

Podsjetimo, hrvatski reprezentativac i branič HSV-a pao je sredinom rujna na doping-testu nakon što su u uzorku njegovog urina pronađeni tragovi eritropoetina. Njemački nogometni savez protiv njega je pokrenuo istragu, dok je klub potvrdio da ne trenira s ostatkom momčadi. Sportski sud DFB-a izrekao je privremenu zabranu.

Slučajem se bavi i državno odvjetništvo u Hamburgu, koje je već pretražilo Vuškovićev ormarić na Volksparkstadionu, a prema pisanju Hamburger Morgenposta, policija je pretražila njegov stan u Hamburgu te mu zaplijenila mobitel i laptop.

U HSV-u su iznenađeni, a iznenađen je i sam Vušković, koji ne bi ni trebao znati što je to EPO ni kako se našao u njegovom tijelu, pisao je ranije 24hamburg.de dodajući da su rezultati njegova testa i dalje misterij. U pitanju je hormon koji stimulira proizvodnju crvenih krvnih stanica. To omogućuje krvi da apsorbira više kisika. Prema Svjetskoj antidopinškoj agenciji (WADA), EPO je zabranjen.

Njemački Zeit piše kako Vušković za ovaj prekršaj može dobiti četiri godine zabrane bavljenja nogometom, a prema njemačkom zakonu može biti kažnjen i novčano te kaznom zatvora do tri godine. Navode primjer Felixa Sturma iz 2016. godine, kada je u boksačevu B uzorku pronađen i anabolički steroid, zbog čega je 2020. osuđen na tri godine zatvora zbog poreznih prekršaja, dopinga i tjelesnih ozljeda.

Previous articleBELE STOMANJE HIT PILOTA ONLINE OMIŠLJA TV
Next articleNiz prometnih nesreća oko Rijeke

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here