Home Vijesti XI. smotra Sveučilišta u Rijeci

XI. smotra Sveučilišta u Rijeci

792
0

Sveučilište u Rijeci organizira predstavljanje svojih sastavnica i pridruženih institucija kako bi se budući studenti mogli informirati o ponudi studijskih programa i mogućnostima upisa u 2011./12. akademsku godinu. Smotra se održava u četvrtak, 20. i petak, 21. siječnja od 10 do 19 sati u zgradi Filozofskog i učiteljskog fakulteta na Sveučilišnom kampusu na Trsatu.

Temeljni cilj Smotre je informiranje kandidata za upise na preddiplomske i diplomske te stručne studije, posebice maturanata i njihovih roditelja o mogućnostima visokoškolskog usavršavanja prema Bolonjskom procesu.


foto: rijeka.hr

Smotru je otvorio rektor Sveučilišta u Rijeci Pero Lučin, istaknuvši kako su Smotru ove godine organizirali u Kampusu, kako bi se maturanti mogli upozati sa sveučilišnim gradom koji niče na Trsatu, i koji će u budućnosti postati mjesto učenja, istraživanja, stvaranja, stanovanja i zabave.

Svi izlagači predstavljaju se na vlastitom izložbenom punktu, na kojem predstavnici nastavnog osoblja i studenata dijele informativne materijale i pružaju detaljne informacije o studijskim programima, uvjetima upisa, uvjetima studiranja i sl. Ovdje se mogu potražiti odgovori na pitanja: što je to ECTS, koliko takvih bodova treba skupiti i kako, što su SMART-X kartice i čemu služe, kako ostvariti studentski kredit, kako se uključiti u međunarodnu studentsku razmjenu, gdje se nudi studentska prehrana, koje se sportove mogu uključiti i kako dalje trenirati, koji su studentski programi u ponudi, što su to seminari i brojne druge informacije koje fakulteti nude uz pohađanje nastave.

Osim usmenih obavijesti, na štandovima su informacije dostupne posredstvom raznovrsne tehnike: video-zapisa, multimedije, plakatima i drugim tiskovinama. Većina ovih informacija nalazi se, dakako, na web-stranicama Sveučilišta, odnosno sastavnica, uključujući i popise studijskih programa koji će se moći upisati u 2011./12. akademskoj godini. Ipak, Sveučilište drži da je neposredan kontakt s dežurnima na prezentacijskim štandovima od velike važnosti u pružanju detaljnijih informacija, prijedloga i pomoći, a u cilju odluka koje budući kandidati za upise moraju donijeti do 31. siječnja zbog priprema za državnu maturu. (rijeka.hr)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here