Home Vijesti Za 1. maj smijemo roštiljati ali dolazi jako loše vrijeme!

Za 1. maj smijemo roštiljati ali dolazi jako loše vrijeme!

1343
0

Za one koji su planirali roštilj za 1. maj stižu loše vijesti. Upravo bi taj dan trebalo biti najhladnije s najobilnijom kišom, najavio je Zoran Vakula u novoj proglozi za HRT.

Od utorka će biti kišovitije, najprije na Jadranu i područjima uz njega, zatim i u sjevernijim krajevima, pri čemu će vjerojatno najkišovitije u mnogim krajevima biti u srijedu i petak. Ponegdje su mogući i izraženiji pljuskovi s grmljavinom, pa i sugradica i tuča. Temperatura zraka bit će i dalje barem oko prosječne za kraj travnja i početak svibnja, pri čemu će vjerojatno najsvježije poslijepodne u većini krajeva biti na praznični petak.

Danas će na sjevernom Jadranu biti razmjerno toplo ali kao i u gorju, ali uz dosta oblaka i povremenu kišu ponegdje već prijepodne, te osobito poslijepodne i navečer. Puhat će često umjereno, mjestimice i jako jugo i južni vjetar, u gorju i jugozapadni, ponegdje moguće i s olujnim udarima.

Jugozapadnjak bi mnogima mogao smetati i u središnjoj Hrvatskoj, u utorak još uz većinom suho vrijeme, pa i prevladavajuće sunčano, te razmjerno toplo, ujutro i toplije nego u ponedjeljak.

I u istočnoj će Hrvatskoj u utorak biti toplije nego u ponedjeljak, i to ne samo ujutro, nego i poslijepodne, uz temperaturu zraka većinom oko 25 °C, te još većinom suho i pretežno sunčano vrijeme, uz povremeno umjeren južni i jugozapadni vjetar.”

I u nastavku tjedna promjenljivo, najgore na 1. maj

“I u nastavku će tjedna na kopnu biti promjenljivo, povremeno uz kišu, vjerojatno najčešću i najobilniju u srijedu i petak. Lokalno su mogući i pljuskovi s grmljavinom, a ne smije se isključiti ni mogućnost sugradice, pa i tuče. Puhat će najprije često umjeren, gdjekad i jak jugozapadni vjetar, u svježiji petak sjeverni i sjeverozapadni.

I na Jadranu će u petak zapuhati umjerena i jaka tramontana, uz obalu ponegdje i bura, a do tada podjednako jako jugo i južni vjetar. Bit će nestabilno, gotovo svakodnevno uz pljuskove i grmljavine, češće u srijedu i petak, osobito na sjevernom Jadranu, na kojem će biti svježije nego na južnijem dijelu.”, prognozirala je za HRT Dunja Plačko-Vršnak, dipl. ing. iz DHMZ-a.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here