Sport

Zamećani vraćaju Hrvatina i Savkovića

Zamećani vraćaju Hrvatina i Savkovića

Mateo Hrvatin, aktualni seniorski viceprvak svijeta, vratio se u »Zamet«, šaljivdžije bi rekle da je Damir Vučko, aktualni juniorski prvak svijeta na lijevom krilu, dobio itekakvu konkurenciju. To nije sve, predsjednik »Zameta« Zlatko Kolić dogovorio je i povratak iskusnog beka Roberta Savkovića, koji je kao i Hrvatin ovog ljeta »savio bračno gnijezdo«. Obojica su sve dogovorila s matičnim klubom, čeka se potpisivanje ugovora. Izgradnjom nove dvorane sa Zameta pušu neki novi, pozitivni vjetrovi. Najava riječke rukometne bure bio je srpanjski »come back« Valtera Matoševića, dolazak još dvojice poznatih imena govori o sasvim drugačijem ponašanju uprave u odnosu na prijašnje prijelazne rokove.
– Neke stvari su se posložile. To je garancija boljih dana i boljih rezultata – rekao je Kolić.
Uoči početka priprema nije bilo prevelike priče oko rezultata u novoj sezoni, sada su ambicije ipak porasle.
– Apsolutno. Sada razmišljamo o sredini ljestvice. Imamo tri aktualna svjetska juniorka prvaka, osim toga Valter Matošević je vjerojatno najbolji vratar u hrvatskoj ligi. Imamo i tri iskusna igrača na vanjskim pozicijama i jednog na lijevom krilo. Vratio nam se i Sakić.
Kod Matea Hrvatina posljednjih se mjeseci puno toga događa. Kao da je bilo jučer kada je golgeter »Zameta« postao reprezentativac u 28. godini, osvojio srebro na Svjetskom prvenstvu u Hrvatskoj, doživio doček na Korzu i postao igrač prvaka »Croatia osiguranja«. Potom je uplovio u bračnu luku, u subotu je proslavio 29. rođendan, sada je objavio povratak u tim Damira Čavlovića.
– Pričalo se o mom novom klubu, bilo je puno kombinacija. Nisam više mogao čekati. Na kraju sam se odlučio za Rijeku – kaže Mateo Hrvatin, koji s hrvatskim prvacima ima ugovor još godinu dana, dogovoren je razlaz, nakon čega će postati igrač Riječana. – Super sam zadovoljan. Razgovarao sam s predsjednikom Kolićem, vidio sam da se sprema dobra sezona. Tu je Matošević, sad i Savković te Uzelac, naravno i trener Čavlović. Imamo puno talentiranih mladih igrača, kojima će biti lakše uz nas iskusnije. Optimist sam, uz novu dvoranu očekujem povoljnu sezonu, osjećam se kao kada sam prvi put dolazio u »Zamet«.
Robert Savković je rukometni globtrotter, u 31. godini zabilježio je još jedan od svojih brojnih odlazaka odnosno povrataka iz Rijeke. Sada se pozdravio sa španjolskim »Teucrom« i došao kući.
– Prekinuo sam ugovor s »Teucrom«, priključio sam se treninzima »Zameta« – kaže Savković, od kojeg se čeka da nakon povremenih bljeskova od visokog, postane i veliki igrač. Za to ima potencijala, kako u obrani tako i u napadu. Ovisno o fizičkoj spremi i odnosu prema sportu, mogao bi biti pravi nadomjestak reprezentativcu Jakovu Gojunu.
– Nas nekoliko starijih čini spoj s mladima i kvalitetnima u ekipi. Mogli bismo biti pri vrhu, klub to zaslužuje. Svi su zadovoljni, važno je da se dobro zabavljamo, opravdamo očekivanja kluba za uspon na neku višu razinu.
Što se tiče dolazaka u klub, ovo ne bi trebao biti kraj, u »Zametu« se, naime, nadaju angažiranju jednog kvalitetnog pivota. (novi list)

Midas

Click to add a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Sport

More in Sport

Rijeka danas u Pazinu

spMarch 23, 2019

Amerikanci potvrdili, Heber nastavlja karijeru u New Yorku

spMarch 20, 2019

Hrvoje Smolčić: Bila je ovo posebna utakmica za našu obitelj

spMarch 19, 2019

Heber putuje ‘preko bare’, već se oprostio sa suigračima!

spMarch 18, 2019

Bišćan: Odlična predstava unatoč svim problemima!

spMarch 17, 2019

FOTO: Tri komada u mreži Osječana!

spMarch 17, 2019

Zamet pobijedio s čak 13 pogodaka prednosti!

spMarch 17, 2019

Rijeka – Osijek: Bijeli dominantni na domaćem travnjaku

spMarch 17, 2019

Bišćan: Ekstra zahtjevna utakmica protiv Osijeka

spMarch 15, 2019

Copyright © 2017 Rijeka danas.