Home Vijesti Zamjenik župana Marko Boras Mandić na sastanku s ministrom pomorstva, prometa i...

Zamjenik župana Marko Boras Mandić na sastanku s ministrom pomorstva, prometa i infrastrukture Olegom Butkovićem

1230
0

boras-butkovicU Ministarstvu pomorstva, prometa i infrastrukture, ministar Oleg Butković održao je radni sastanak sa zamjenikom župana Markom Borasom Mandićem i potpredsjednikom Županijske skupštine Đaninom Sučićem o aktualnoj tematici iz područja nadležnosti Ministarstva. Središnja tema razgovora bila je prometna infrastruktura od nezaobilazne važnosti za Županiju s naglaskom na Zračnu luku Rijeka te njezin položaj u mreži hrvatskih zračnih luka kao i kvalitetnije povezivanje Zračne luke Rijeka s ostalim zračnim lukama u Hrvatskoj.
‘Naša želja je da država, kao većinski vlasnik Zračne luke Rijeka sa 55 posto udjela u vlasničkoj strukturi, prepozna potencijal aerodroma na Krku te da isti bude pozicioniran uz bok vodećim zračnim lukama u Hrvatskoj’, rekao je Boras Mandić te istaknuo kako razvoj destinacije Kvarnera i riječkog prometnog pravca mora pratiti i razvoj Zračne luke Rijeka čiji se promet na godišnjoj razini mora približiti prometu od milijun putnika. ‘Cilj je da Zračna luka Rijeka bude pozicionirana kao i ostale zračne luke u njezinoj kategoriji, kao zračna luka Dubrovnik i Split’ te naglasio da je Primorsko-goranska županija jedna od vodećih turističkih regija u Hrvatskoj, te kao takva predstavlja temelj ovakvom razmišljanju.

Tema sastanka bilo je i povećanje prisustva domaće avio-kompanije Croatia Airlines tijekom cijele godine na Krku, u domaćem, kao i međunarodnom prometu te tendencija izgradnje vlastitog servisnog centra, gdje bi Rijeka mogla dobiti priliku za formalnim preuzimanjem uloge zamjenske zračne luke Zračnoj luci Zagreb. ‘Jačim povezivanjem turističke destinacije Kvarnera i Grada Zagreba Zračna luka Rijeka imala bi mogućnost postati zračna luka i za destinaciju Zagreb, prvenstveno preuzimajući low cost avio-prijevoznike iz zračne luke Zagreb. Takva praksa prisutna je u cijelome svijetu’ , istaknuo je Boras Mandić.

Tijekom sastanka otvorena je i tema turističke prometne signalizacije na autocestama. Naime, nakon provedene ankete među građanima, Županijska skupština jednoglasno je donijela odluku, da se autocesta A6 odnosno A7 imenuju imenima Goranka i Primorka kao što je prisutno u slučaju Dalmatine i Slavonike te da se adekvatnom prometnom turističkom signalizacijom na samim prometnicama to i obilježi, uz oznaku Primorsko-goranske županije.

Ministar Oleg Butković izrazio je zadovoljstvo održanim sastankom. „Ministarstvo će uvijek biti na strani konkretnih projekata na dobrobit cijele Hrvatske, a sve u okviru svojih mogućnosti“ rekao je ministar te najavio idući sastanak s predstavnicima Primorsko-goranske županije u travnju u Rijeci.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here