Home Mozaik «Zarađujem 100 tisuća eura godišnje provjeravajući e-poštu bez da razgovaram s bilo...

«Zarađujem 100 tisuća eura godišnje provjeravajući e-poštu bez da razgovaram s bilo kim»: ovo je posao iz snova

76
0

Ima mnogo korisnika koji su se, vidjevši video, zainteresirali, tražeći zaposlenje koje se više plaća i ostavlja dovoljno slobodnog vremena za njegovanje osobnih interesa

Mnogi su djelatnici frustrirani. Plaće su preniske za bi zadovoljile životne potrebe, jedva se spaja kraj s krajem. To je česta tema, pogotovo među mladima. 

Kada se djeci i učenicima govori “možeš biti što god želiš kad odrasteš”, nisu uzete u obzir stalne promjene s kojima se svijet rada mora suočiti. Treba se uhvatiti u koštac s pojavom novih profesija i nestankom drugih, a na vodećim pozicijama su ljudi koji nisu u stanju to prepoznati i upravljati transformacijom.

U tom kontekstu TikTok postaje mjesto za razmjenu iskustava, ali prije svega za usporedbu i raspravu. U videu koji je u vrlo kratkom vremenu prikupio više od milijun pregleda, mladić korisnicima društvenih mreža pokazuje koje su njegove obveze; uloga mu donosi 100 tisuća eura godišnje.

Troznamenkasta plaća, ali za što?

Riječ je o Nicku Parku, mladiću koji je objavio video u kojem pokazuje od čega se sastoji posao koji mu godišnje donosi oko 100 tisuća eura.

Sve što se može vidjeti u videu dugom trideset sekundi jest činjenica da sjedi za stolom dok gleda u ekran i tipka po tipkovnici računala.

Nickov sažetak njegovih dužnosti je jasan: “provjeravati e-poštu, praviti izvješća i planirati.” Sve to, precizira, “radeći samostalno i bez potrebe za razgovorom”. Ali onda, koja je to uloga? Mladić u komentaru objašnjava da je on “logistički analitičar”, koji se ponekad naziva i “transportni analitičar” ili “analitičar opskrbnog lanca”.

Naslove je teško prevesti, posebno zato što se u većini slučajeva koriste u svojoj engleskoj verziji na međunarodnoj razini i povezani su s nizom zadataka. Nick izražava zadovoljstvo što ima posao ovakvog tipa, pogotovo jer se ima “vremena baviti i sa svojim stvarima”.

Mnogo korisnika se, vidjevši video, zainteresiralo, tražeći posao koji se više plaća i koji ostavlja vrijeme da žive vlastiti život i njeguju svoje interese. Neki cijene nedostatak “socijalne” strane posla, pišući “to je san svakog introverta”, dok se drugi žale da zarađuju mnogo manje iako su se borili za stjecanje važnih kvalifikacija: “Imam magisterij i zarađujem 50 tisuća godišnje ».

No, bilo je onih koji tu priliku nisu posebno cijenili, ističući da takav posao može uzrokovati psihičke probleme: “Ja bih poludio radeći iste stvari do kraja života”, ili:“ Ovako 40-50 godina?». U ovom slučaju, Park odgovara da postoji nekoliko načina za borbu protiv monotonije: «Smatram da su tečajevi koje tvrtka stavlja na raspolaganje vrlo korisni, oni vam pomažu razumjeti kako napredovati, a vrijede i za vaš osobni razvoj. Nadalje, inspiriraju me i daju mi ​​priliku da se posvetim svojim svakodnevnim odgovornostima.”

Previous articleJakirović: Ništa što se dogodilo nije slučajno, moramo odgovoriti na energiju Rijeke
Next articleČeški mediji: Rutinska pobjeda Viktorije

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here