Home Vijesti Zelena stranka pozdravila najavu slovenskog referenduma oko ulaska Hrvatske u NATO

Zelena stranka pozdravila najavu slovenskog referenduma oko ulaska Hrvatske u NATO

488
0

Zelena stranka pozdravlja najave raspisivanja referenduma u Sloveniji oko ulaska Hrvatske u NATO pakt te se nadamo da će organizatori uspjeti u namjeri prikupljanja potpisa građana. Ne ulazimo u političke ciljeve onih koji pokreću ovakvo pitanje u Sloveniji ali se u potpunosti slažemo sa sredstvom, a on je usporavanje ili nepristupanje Hrvatske ovoj vojnoj asocijaciji. Žao nam je da Hrvatska vlada nije učinila isto te na referendumu upitala svoj građane podržavaju li pristupanje NATO savezu, što smatramo minimumom demokracije.

Ulazak Hrvatske u NATO pakt smatramo krajnje pogubnim i nepotrebnim činom za državu kao što je Hrvatska. U domovinskom ratu Hrvatska je sama obranila svoju državnost i ukoliko nam onda nije trebao NATO savez ne treba nam niti danas. NATO smatramo vojnom mašinerijom čiji je jedini cilj štititi naftne i ostale ciljeve američkog krupnog kapitala te kao kotač za ugnjetavanje svih onih koji ne prihvaćaju pravila neoliberalnog kapitalizma. Hrvatska još nije pokopala sve mrtve iz svoga rata a ulaskom u NATO savez pokapati će Hrvate iz tuđih ratova.

Također se nadamo se da će premijer ispuniti svoje obećanje kako se neće trgovati hrvatskom zemljom kao monetom za potkusurivanje te na taj način kupovati slovenski pristanak za ulazak u NATO i EU.

Za kraj još jednom želimo puno sreće pokretačima pitanja oko referenduma za ulazak Hrvatske u NATO pakt jer je svaki dan više koji hrvatska provede van NATO saveza, jedan dan manje prije nego što počinju pristizati tijela hrvatskih vojnika sa egzotičnih ratišta.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here