Home Mozaik Željko Joksimović u Dvorani mladosti

Željko Joksimović u Dvorani mladosti

1940
1

Željko Joksimović, jedan od najpopularnijih pjevača regije, nastupit će na svom dugoočekivanom prvom riječckom koncertu u Dvorani mladosti 17.4.2011. Nakon odličnog koncerta u zagrebačkoj Areni i porečckoj dvorani Žatika, Željko Joksimović svoju malu hrvatsku turneju nastavlja koncertom u Rijeci. Ulaznice za koncert mogu se nabaviti na svim prodajnim mjestima u sustavu “Eventima”. Cijene ulaznica su, nakon promotivnog razdoblja, od sutra 100 kuna za parter i 120 kuna za tribine.

Željko Joksimović je postao poznat najširoj publici kada je na Eurosongu 2004 predstavljao Srbiju i Crnu Goru s pjesmom “Lane moje” i osvojio izvanredno drugo mjesto. Veliki uspjeh na Eurosongu ponavlja i dvije godine kasnije kada je komponirao glazbu za pjesmu “Lejla” s kojom je grupa “Hari Mata Hari” predstavljala Bosnu i Hercegovinu na Eurosongu u Ateni. Pjesma je osvojila odlično treće mjesto, a Željko Joksimović dobiva i prestižnu nagradu za najboljeg kompozitora (“Composeraward”) prema mišljenju svih kompozitora sudionika festivala.

Uspjesi na “Eurosongu” promijenili su tijek njegove karijere. Ti prijelomni trenutci dali su poseban pečat njegovom glazbenom opusu i kompozicijama koje nastaju nakon tih godina. O tome govore i rezultati koje postiže u narednim godinama koji pokazuju stalnu tendenciju rasta. Suradnja i duet s austrijskom pjevačicom Tamee Harrison na kompoziciji “I Live My Life For You” dovela je do toga da izdavačka kuća “Warner” uvrsti ovu kompoziciju u kompilaciju na kojoj se pored spomenutog dueta nalaze i numere Robbieja Williamsa, grupe “Abba” i drugih poznatih umjetnika.

Željko Joksimović je fakultetski obrazovan glazbenik koji svira čak jedanaest instrumenata. Više puta je nagrađivan za glazbu za kazališne predstave, a oprobao se i kao kompozitor filmske glazbe. Godine 2004. Željko Joksmović, koji je dotad snimao za “City Records” osniva producentsku kuću “Minacord”. Ime je dobila prema kćerki Mini iz prvog braka. Druga polovina 2006. godine je ovu kuću uvela u svijet pokretnih slika. Te godine Željko Joksimović potpisuje se kao producent i kompozitor televizijske serije “Jet set”.

Željko Joksimović radio je duete s Dinom Merlinom (“Supermen”) i Harisom Džinovićem (“Šta će meni više od toga”), te skladao za Toše Proeskog (“Čija si”, “Nesanica”) i Halida Bešlića (“Miljacka”).
Željko Joksimović je osvojio prestižnu nagradu za najbolju pjesmu i muški vokal u 2009. godini na “Balkan Music Awards” u Sofiji s pjesmom “Ljubavi” za koju mu je tekst napisao Bajaga. Godine 2008. je zajedno s Jovanom Janković vodio sve tri večeri “Eurosonga” koji je održan u Beogradu.

Željko Joksimović je dosad izdao pet studijskih albuma(“Amajlija”, “Vreteno”, “111”, “IV” i “Ljubavi”). Ovaj posljednji album izdao je prošle godine. Album promovira istoimeni singl, te pjesma “Žena za sva vremena”. Joksimović je izdao dosad i jedan live album i dvije kompilacije.

Medijski pokrovitelji riječkog koncerta su Novi list, Rijekadanas.com, Radio Rijeka, Kanal Ri i Izlasci.net. (Vinko Peršić, vinkopersic.com)

Previous articleAdris kupuje Dioki, Novi list i Večernji?
Next articlePet tona voća i povrća za pet dječjih domova diljem Hrvatske

1 COMMENT

  1. Pozdrav,

    imam jedno pitanje…

    Budući da sam osoba s invaliditetom ima li u Dvorani rezervirano mjesto za invalide?
    Unaprijed zahvaljujem na iformaciji
    Barbara

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here