Home Vijesti Željko Starčević novi predsjednik Uprave 3. maja

Željko Starčević novi predsjednik Uprave 3. maja

1206
0

Nadzorni odbor Brodograđevne industrije (BI) 3. maj d.d., koja upravlja sa šest poduzeća koja posluju u sklopu Grupe 3. maj, danas je opozvao dosadašnju Upravu BI i za novog predsjednika Uprave imenovao dosadašnjeg člana Željka Starčevića, dok na čelu Brodogradilišta 3. maj do daljnjega ostaje Tomislav Prpić, doznaje se iz 3. maja. Prpić je do sada bio na čelu Brodogradilišta i na čelu Uprave Brodograđevne industrije 3. maj, a do daljnjega ostaje samo na čelu Brodogradilišta.

Novom predsjedniku BI Željku Starčeviću je dan mandat da do petka, 14. studenog predloži novi sastav Uprave Brodogradilišta te nakon toga proširi sastav Uprave BI 3. maj, doznaje se iz 3. maja.

Sjednica Nadzornog odbora BI 3. maja sazvana je nakon današnjeg sastanka predstavnika Nadzornog odbora i sindikata u 3. maju s potpredsjednikom Vlade i ministrom gospodarstva, rada i poduzetništva Damirom Polančecom.

Na tom sastanku nije postignuta suglasnost oko imenovanja nove Uprave Brodogradilišta 3. maja, pa je donesena odluka o imenovanju na čelno mjesto Brodograđevne industrije Željka Starčevića, kojeg podupiru sve strane u pregovorima, izvijestili su iz 3. maja.

Starčević je dugogodišnji zaposlenik 3. maja i do sada je bio član Uprave BI 3. maj i predsjednik Uprave Tvornice motora i dizalica 3. maj d.d. od 2003. godine.

Iz Ureda za odnose s javnošću 3. maja ističu da je Tvornica motora i dizalica, od kada je Starčević na njenu čelu, povećala proizvodnju i proširila tržište na Njemačku, Koreju, Kinu i Vijetnam.

Brodograđevna industrija 3. maj upravlja tvrtkama u sastavu Grupe – Brodogradilištem 3. maj, Tvornicom motora i dizalica 3. maj te poduzećima TIBO 3. maj, 3. maj Servis MDU, 3. maj STM i 3. maj Ugostiteljstvo. (Hina)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here