Home Vijesti Zna se bomba?

Zna se bomba?

1734
1

bombPolicijska uprava Primorsko-goranska, koja je o događaju obaviještena u utorak oko 15 sati, izvijestila je da je započeo očevid. I da se još uvijek utvrđuje što je oštetilo zidove i ogradu kuće bakarske SDP-ove vijećnice Tamare Kojić.

U mrkloj noći netko nepoznati je u dvorište njezine kuće bacio bombu. Nepoznati za Policiju. Ali ne i za Tamaru Kojić. Ona je koristeći portal lokalnog dnevnika sve pokušala prebaciti na politički teren i politički obračun sa neistomišljenicima. Za događaj o kojemu danas pričaju cijeli Bakar i Rijeka ona je optužila lokalni HDZ. Citiram: ‘Jedan mještanin, inače HDZ-ovac, prišao mi je i kazao: to ti je prvo upozorenje, dobila si ga zbog svojih pressica’, rekla je Kojićka. Ako je to kojim slučajem točno, zašto nije navela ime HDZ-ovca, a u slučaju da je točno ostaje javno za upitati kojim se to metodama zastrašivanja prema oporbi služi u Bakru vladajući HDZ?

Umjesno je postaviti i pitanje koliko Kojićkina priča drži vodu, budući da je razumljivo zastrašena, ipak podigla neuobičajenu medijsku optužnicu. Ona je, bez ikakvih indicija, optužila bakarskog gradonačelnika i saborskog zastupnika HDZ-a Tomislava Klarića da je on odgovoran za sve. ‘To je Klarićevo djelo’, rezolutno je poručila ona.

Zakuhalo se dodatno u odnosima SDP-HDZ u Primorsko-goranskoj županiji, gdje ove dvije stranke ponekad liče i na sestrinske kada je riječ o političkim dogovorima ‘ispod stola’. Za svaku je osudu taj čin prijetnje, bez obzira na motiv, vijećnici Tamari Kojić. Isto tako za osudu je njezino političko istrčavanje. Politiziranje cijelog ovog slučaja u maniri dobro poznatoj iz vremena komunizma kada je Partija donosila unaprijed političku osudu, a na Policiji i Sudu je bilo samo da obave preostale potrebne “formalnosti”.

To je tim opasnije što se sve događa u sredini u kojoj SDP ima apsolutnu vlast i u strukturama zaduženim za rasvjetljavanje ovakvih slučajeva. Za nadati se je da će Policija, kao i dosad u većini slučajeva biti na visini zadatka te otkriti počinitelja. Profesionalno, bez uplitanja politike. Ovako je sve okvalificirano u javnosti, u medijskom političkom ratu, kao ‘Zna se bomba’. No, možda Policija na kraju utvrdi da je doista tako i bilo. Dajmo Policiji, a ne politici odriješene ruke! Zasad je ovo samo medijsko-politička SDP Bomba! (Giancarlo KRAVAR)

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here