Home Vijesti Laura Marchig prva Riječanka na koalicijskoj listi IDS-PGS-Lista za Rijeku

Laura Marchig prva Riječanka na koalicijskoj listi IDS-PGS-Lista za Rijeku

3078
0
laura1
Laura Marchig (RI)

Jednoglasnom odlukom stranačkog predsjedništva, Lista za Rijeku na izvanredne parlamentarne izbore 11. rujna izlazi u koaliciji sa Istarskim demokratskim saborom i Primorsko goranskim savezom. Kandidatkinja Liste za Rijeku u 8. Izbornoj jedinici biti će Laura Marchig koja se kao prvoplasirana Riječanka nalazi na šestom mjestu koalicijske liste.
Laura Marchig rođena je u Rijeci 2. srpnja 1962., diplomirala je 1987.g na Filozofskom fakultetu u Firenci na temu pisca Enrica Morovicha. Bila je zaposlena kao novinar-urednik kulturne rubrike dnevnika “La Voce del Popolo”. Objavila je brojne novinske priloge, reportaže, intervjue, recenzije izložbi, kazališne kritike.
Od 2003. do 2009. bila je glavna urednica časopisa za kulturu “La battana”, a od 2004. do 2014. godine bila je ravnateljica Talijanske drame Hrvatskog narodnog kazališta Ivana pl. Zajca iz Rijeke.
Autorica je poezije, priča, eseja i jednog romana, te je dobitnica više književnih nagrada među ostalima i nagrada za poeziju Istria Nobilissima, Hystria, nacionalna talijanska nagrada za prozu Leone di Muggia.
Bavi se i prevodilačkim radom te tako prevodi prozu, poeziju i esejistiku s hrvatskog, engleskog i katalonskog.
Marchig je nedavno izabrana u Odbor za kulturu riječkog Gradskog vijeća kao predstavnica Liste za Rijeku.

Kandidati na zajedničkoj listi IDS-PGS-RI u 8. izbornoj jedinici su: Boris Miletić (1); Giovanni Sponza (2); Tulio Demetlika (3); Darijo Vasilić (4); Sandra Ćakić Kuhar (5); Laura Marchig (6); Dorotea Pešić-Bukovac (7); Emil Daus (8); Sara Bužleta (9); Roberto Žigulić (10); Roberta Kalčić Savatović (11); Tea Mičić Badurina (12); Marin Grgeta (13); Valter Flego (14).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here