Home Kolumne Analiza tragične nesreće na DC 430 kod Velike Gorice: Podijeljena krivnja i...

Analiza tragične nesreće na DC 430 kod Velike Gorice: Podijeljena krivnja i potrebne mjere

558
0
pexels valentin sarte 12002262

Tragična nesreća koja se dogodila jučer na DC 430 kod Velike Gorice ostavila je dubok trag u javnosti. Sukob između vozača automobila i vozača motocikla rezultirao je smrtnim ishodom, a krivnja za ovu tragediju je podijeljena.

Prema informacijama iznesenim u prvotnoj policijskoj objavi, vozač automobila je prošao kroz crveno svjetlo, što je označeno kao jedan od najtežih prometnih prekršaja prema Zakonu o sigurnosti prometa na cestama. Međutim, vozač motocikla nije bio pošteđen krivnje, budući da je brutalno prekršio ograničenje brzine, nije smanjio brzinu pred raskrižjem te je počinio kazneno djelo obijesne vožnje.

Ključno je napomenuti da podizanje svijesti o sigurnosti u prometu ne smije biti jednostrano usmjereno samo na jednu stranu sukoba. Iako je vozač automobila prošao kroz crveno svjetlo, vozač motocikla je svojim prebrzim kretanjem doprinio eskalaciji nesreće.

Kako bismo spriječili slične tragedije u budućnosti, nužno je poduzeti odgovarajuće korake. To uključuje poboljšanje sigurnosnih mjera na prometnicama, redovito održavanje semafora i senzorskih sustava te povećanje prisutnosti policije na kritičnim lokacijama.

Što kaže struka

Prema riječima prometnog stručnjaka Željka Marušića:

“Kolikom brzinom motocikl treba udariti u automobil da ga prevrne nas bok? Golemom, znatno većom od dopuštene, a pogotovo prilagođene. To ne amnestira vozača automobila, koji je, prolaskom kroz crveno svjetlo, počinio jedan od najtežih prometnih prekršaja.

Nije to smio napraviti bez obzira na duljinu čekanja na zeleno svjetlo, zbog mogućeg lošeg funkcioniranja senzorskog sustava za semaforsku regulaciju. Sasvim izvjesno 61-godišnji vozač je, kroz crveno svjetlo, svjesno ušao u raskrižje, procijenivši da to može napraviti bez posljedica – dakle da za to neće biti kažnjen i da može proći sigurno.

Prvo je dobro procijenio, jer tu nema kamera, a praktički nikada ni policije, ali drugo nije! Nije očekivao da će iz njemu nevidljivog područja dojuriti motocikl, drastično kršeći ograničenje brzine i obvezu prilagodbe brzine uvjetima (članak 51. stavak 1 – ‘Vozač je dužan brzinu kretanja vozila prilagoditi osobinama i stanju ceste… te vidljivosti i preglednosti … tako da vozilo može sigurno zaustaviti pred svakom zaprekom, koju u konkretnim okolnostima može predvidjeti…’), a sasvim izvjesno prekoračenjem brzine za više od 50 km/h napravio je i kazneno djelo Obijesna vožnja.

Krivnja za nesreću u kojoj je poginuo motociklist sigurno je podijeljena, pa je prva policijska objava jednostrana i nedovoljno točna.”

(Željko Marušić)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here