Home Sport Burno jutro na Kantridi

Burno jutro na Kantridi

323
3

Sadržajno i za neupućene, neočekivano burno prijepodne na Kantridi. Izmjenjivali su se sastanak za sastankom, samo naoko neovisni jedan od drugog, gdje je svaki prethodni izazvao reakciju „protivničke strane“ i novi sastanak. Najprije su se u rano jutro na redovitom susretu utorkom našli predsjednik Robert Komen, sportski direktor Nikica Dido Milenković i trener Alen Horvat.

Zahtijevao sam, ne želeći se miješati u trenerski posao, poboljšanje komunikacije na relaciji trener – sportski direktor. Dido ima puno iskustva, uostalom više ljudi i više zna. Dido je otvoreno preuzeo odgovornost za dovođenje igrača, pozitivnog je stava prema vrijednostima igrača, a na struci je da osigura dodatne pretpostavke da ova momčad koja posjeduje kvalitetu počne davati više, izvjestio je o sadržaju provoga u nizu današnjih sastanaka sastanka Komen.

Zatim je, nakon jutarnjeg treninga koji je momčad odradila na pomoćnom igralištu, predsjednikovu kancelariju pohodilo tročlano izaslanstvo igrača, kapetan Igor Čagalj, Duje Baković i Kristijan Čaval.

Iako su iz kancelarije povremeno dopirali povišeni tonovi kapetan momčadi je po izlasku započeo: Normalno smo razgovarali. Tema je bila kašnjenje plaće, zaostaci i problemi koje muče igrače. Obećana nam je isplata plaće ovaj tjedan, i krećemo dalje kao da se ništa nije dogodilo. Idemo u Kranjčevićevu po tri boda, kazivao je Čagalj.

Nedugo nakon što su kancelariju napustili igrači u nju su ušli Horvat i pomoćnik Šarić, koji ju je, zbog privatnih obveza ubrzo i napustio. Nedugo nakon njega iz kancelarije je izašao i predsjednik Komen, ljutita izraza lica kratko poručio: „Bez komentara“, sjeo u automobil i napustio Kantridu. Po Horvatovim riječima, slično kao i po Čagljevim, opet se nije ništa dogodilo.

Ni o čemu važnom nismo razgovarali, bio je to općenit razgovor, čavrljanje. Znamo tako Dido i ja pričati o nogometu, životu, o svemu pomalo. Problemi? Ja ne vidim i ne znam da ima nekih problema. Ako vi znate…? Igrači su ostvarili svoje pravo, razgovarali o plaći, čeka se novac i ja bi volio da se riješi do utakmice sa Zagrebom. U taj se problem ne bi želio miješati, to je problem uprave, želio bi samo da igrači dobiju ono što im je obećano. Problem nam je i teren za treniranje, puno nam je treninga u zadnje vrijeme propalo u Šmriki zbog jake bure. Moramo pronaći nova rješenja, snalazit ćemo se. Predsjednik je sastanak napustio ljutit? A vjerojatno je zbog novca, kasni pa su svi malo nervozni, završio je Horvat.

Iako su neki od sudionika sastanaka, u međuvremenu postali svjesni da su prijeđene određene granice pa su pod podignutom ručnom pljuštale izjave kako se “ništa nije dogodilo” i kako se o “ničemu nije razgovaralo”, jasno je da je na Kantridi jutros počeo rat između uprave i struke u kojem su igrači iskorišteni kao pješadija.

Jer, u zemlji u kojoj je neisplata plaće, nažalost nacionalni sport, u klubu u kojem plaće nedavno nisu isplaćivane po pet ili šest mjeseci, a posljednjih pola godine su redovite, u najmanju ruku je začuđujuće baš današnje iskazivanje nezadovoljstva i pozivanje predsjednika na odgovornost zbog desetodnevnog kašnjenja. Tim više što je igračima na zajedničkom sastanku održanom prošlog četvrtka detaljno objašnjeno o kojim je novcima riječ (dio isplate od Sluginog transfera u Juventus), te obećana isplata tijekom ovoga tjedna.

Činjenicu da na Kantridi vlada napetost i podjela na „vaše i naše“ neće promijeniti niti informacija da su novci u međuvremenu stigli na klupski račun. I zato se s nestrpljenjem čeka sastanak tročlanog predsjedništva zakazan za četvrtak i reakcija uprave. (Radio Rijeka)

3 COMMENTS

  1. Kasnila je plaća ohoho,sad je ovo razdoblje kad je dosta redovita,izgleda da nekome smeta atmosfera koja je u zadnje vrijeme bila dosta dobra,i navijači i novinari su se složili da Rijeka ide u dobrom smjeru,nakon svih prognoza,niko ne očekuje čudo.Ali netko tu radi pomutnju,izaći će na vidjelo,ma uvijek sve izađe…

  2. politicari-generali-svecenici-estradnaci-suci-sportaši čine mafijašku hobotnicu,jedni druge štite i žive parazitski na račun 90% ljudi

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here