Home Biznis Investicija od 10 milijuna € za ekspanziju Adria Oila

Investicija od 10 milijuna € za ekspanziju Adria Oila

3127
0
Nakon što je krajem 2010. u Opatiji otvorio sedmu po redu benzinsku crpku vrijednu 15 milijuna kuna, lanac benzinskih postaja Adria Oil vlasnika Igora Lučića najavio je nastavak širenja u Hrvatskoj u što će  uložiti oko 10 milijuna eura. Naime, Lučićeva tvrtka sa sjedištem u Kastvu planira do 2015. godine broj svojih benzinskih crpki povećati na 12.
«Na tržištu ima prostora za rast i širit ćemo se u Ličko-senjskoj, Primorsko-goranskoj i Istarskoj županiji. Derivati su nužno dobro i prodaju se bez obzira na krizu», kaže vlasnik i direktor Igor Lučić. Nova crpka u Opatiji će zapošljavati desetak radnika, a isto toliko bi ih moglo biti zaposleno u Puli, gdje bi uskoro također trebala osvanuti nova postaja Adria Oila.
Najveći konkurenti na tom području bit će Ina i slovenski Petrol.
Širenje poslovanja Adria Oil će financirati kreditima Hypo Alpe-Adria-Banke s kojom tvrtka posluje od svog osnutka 2003. godine. Naime, tada je u Malom Lošinju otvorena prva Adria Oil-ova benzinska crpka specijalizirana za opskrbu gorivom plovila i jahti.
U 2009. prihod Adria Oila iznosio je 220 milijuna kuna, dok će za 2010. biti na razini od oko 300 milijuna kuna. «Cilj nam je u 2011. imati prihod od oko 400 milijuna kuna», istaknuo je Lučić.
Adria Oil zapošljava 77 ljudi, a u sljedeće četiri godine njihov bi broj trebao narasti na oko 140.
(bankamagazine.hr)
Previous articleGoogle želi pokrenuti digitalni kiosk
Next articleDamir Vrhovnik prodaje vilu za 3,5 milijuna eura

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here