Home Vijesti Afera KBC Rijeka: Privedene dvije osobe

Afera KBC Rijeka: Privedene dvije osobe

1686
0

Posljednja 24 sata u Policijskoj upravi primorsko goranskoj intenzivno se raspliće afera u KBC-u Rijeka, slučaj nestanka možda i više od milijun kuna naplaćenih za medicinske usluge među kojima najviše za prekide trudnoće u Kliničkom bolničkom centru Rijeka. Policijski inspektori nastavili su s »češljanjem« riječkog KBC-a i saslušavanjem cijelog lanca osoba koje dolaze u kontakt s tzv. živim novcem, a razgovaralo se sa svima – od kurira koji prenose novac od prijamnih kancelarija do blagajne preko zaposlenika na šalterima pa do pomoćnice ravnatelja za financijske poslove – svi koji su imali ili su trebali imati vezu s tim novcem.

U PU primorsko-goranskoj na tom radi niz timova, ali je posao ogorman, a čini se da se proučava i uspoređuje s ulaskom novca na tisuća uplatnica i iz nekoliko ranijih godina jer je sve to povezano, saznajemo iz naših izvora. Točan iznos nestalog novca još nije poznat, više od 700.000 kuna je samo iznos koji su ovog vikenda, samo u jednoj iznenadnoj kontroli blagajničkog poslovanja otkrili djelatnici KBC-a i prijavili policiji i tužiteljima. No već na samom početku istrage čini se da manjak prelazi i milijun kuna.

S obzirom da su participacije relativno male, da je najskuplja usluga koja se direktno naplaćuje, prekid trudnoće, košta oko 2000 kuna, pitanje je kako je moglo nestati tako mnogo novca a da to kroz duže vrijeme nitko ne primjećuje. Čak su navodno i uobičajene unutarnje i vanjske računovodstvene kontrole navodno pokazivale da ništa ne nedostaje. No velika je nepoznanica kako uzeti vjerojatno i više od milijun kuna iz jednog tako nevelikog izvora prihoda.

Epicentar ovog dijela istrage, prema našim saznanjima bila je prijemna kancelarija na ulazu Klinike za ginekologiju i porodništvo, gdje je pronađen velik broj uplatnica naplaćenih od pacijenata. Novca nije bilo u prijemnoj kancelariji niti je predan u glavnu blagajnu. Nakon toga u bolnici je blokiran rad centralne blagajne i uzete blagajničke knjige. I pozvana je policija i tužitelji. (novi list)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here