Home Sport Ah.Sharbini i Natko Rački u dresu reprezentacije Slobodne Države Rijeke!

Ah.Sharbini i Natko Rački u dresu reprezentacije Slobodne Države Rijeke!

4483
1

Legendarni stadion Kantrida ugostiti će 8. veljače s početkom u 15:30 sati međunarodnu prijateljsku utakmicu nogometnih selekcija dvije multikulturne luke Rijeke i Trsta koje će predstavljati selekcije organizacija Slobodna Država Rijeka (Stato libero di Fiume) i Free Territory of Trieste.

“Libertas Trieste” je dio udruge koja brine o očuvanju tršćanskih tradicija, povijesti i identitetu Trsta, slično kao u Rijeci udruga Slobodna Država Rijeka. Ovaj događaj žele iskoristiti kako bi se u ime građana Trsta na neki način ispričali Riječanima za događaje krajem prošle godine, provokaciju iredentista ispred Guvernerove palače i otkrivanje spomenika D’Annunzia na dan njegovog pohoda na Rijeku.

Andrea Ponisch

Ove dvije selekcije su se već susrele prošle godine na Kupu nacija u Venetu kada su Triestini bili bolji rezultatom 6:1. Riječani se sada nadaju revanšu, ekipa je u odnosu na prošlu utakmicu ojačana s dva prvotimca Rijeke Ahmadom Sharbinijem i Natkom Račkim. Selektor selekcije SDR Andrea Ponisch poziva sve zainteresirane da se u subotu pojave na tribinama legendarne Kantride.
– Sastaju se ljudi koji vole svoj grad, povijest , tradiciju , kulturu te identitet i koji će sve to ukomponirati u jednu lijepu priču kroz igru na travnjaku i druženje nakon utakmice, istaknuo je uz najavu sastava koji će u subotu istrčati na teren:

1. Ivan Branišelj
2. Luka Škorić
3. Mateo Mladenović
4. Sanjin Stjepanović
5. Marcel Mjeda
6. Dinko Mrkić
7. Kristian Cianci
8. Romano Čomić
9. Dino Sušanj
10. Ahmad Sharbini
11. Natko Rački
12. Kristijan Jurišević
13. Mauro Miculinić
14. Mladar Marino
15. Velimir Pantar
16. Sandro Licul
18. Andrea Ponisch (c)

Rezerve:
17. Dean Sichich
19. Šime Barić
20. Dino Omanović

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here