Home Mozaik “Ako nemaš novaca za napojnicu, ostani doma” konobarica je ovako napala...

“Ako nemaš novaca za napojnicu, ostani doma” konobarica je ovako napala škrte mušterije ​

281
0

Ispad djevojke, koja zarađuje oko tri eura na sat, prema mušterijama koje ne ostavljaju 20 posto napojnice isprovociralo je mnogo komentara.
Neupitno da je ovaj komentar koji je konobarica objavila na TikToku otvorio popularnu temu u Americi i Europi. Poruka konobarice je bila upučena na mušterije koje odu jesti, a ne ostave dovoljno napojnice, barem 20 posto, tj. što je uobičajeno u Sjedinjenim Državama, zemlji porijekla konobarice. Lillie je snimila video koji je brzo postao viralan. I u kratko vrijeme je dobio tisuće pregleda.

Kao što je spomenuto, u Sjedinjenim Državama postoji tradicija da se konobarima da najmanje 15 ili 20% napojnice ako je obrok bio zadovoljavajući. Proporcionalno trošku. A Lillie, koja radi u restoranu za tri eura po satu, u snimci je željela naglasiti da bi kupci trebali razumjeti potrebu plaćanja pune usluge konobara.

“Jesti vani je privilegija, a ne pravo. Ako si ne možete priuštiti 20% napojnice, to znači da si ne možete priuštiti jesti vani.” tvrdi djevojka. “Restoran u kojem radim plaća me 3 dolara na sat, tako da moja zarada dolazi gotovo u potpunosti od napojnica. Možete se žaliti koliko god hoćete i govoriti mi da bi me poslodavac trebao platiti više. Ali ovo je Amerika i ovako nešto se nikada neće dogoditi, razumijete?”

Većina komentara na video, koji je u međuvremenu uklonjen, bili su u znak podrške konobarici. Mnogi su se korisnici, naime, poistovjetili s djevojkom i teškoćom spajanja kraja s krajem s pristojnom plaćom.

Previous articleBali, majmun ukrao mobitel turistkinji: “Nikad ga više nisam našla, uništio ga je”
Next articleRegistarske tablice na autu jednog Amerikanca nasmijale su cijelu Hrvatsku

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here