Home Najnovije Aktualni sat o novom stadionu, Municipiju, izborima za mjesne odbore…

Aktualni sat o novom stadionu, Municipiju, izborima za mjesne odbore…

1434
0
foto: rijeka.hr
foto: rijeka.hr
foto: rijeka.hr

Ana Komparić Devčić (SDP) na današnjem aktualnom satu Gradskog vijeća postavila je pitanje vezano uz gradnju novog stadiona, posebice sada kada je HNK Rijeka ponovno osigurao plasman u Europu. Pitala je hoće li se novi stadion na Kantridi graditi.

Gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel odgovorio je kako je za razliku od prije par mjeseci kada je još sve bilo u oblacima, sada situacija drugačija. Sada može reći da se intenzivno radi na tom projektu. Formirane su radne grupe, radi se na izradi projekata, ne samo za stadion, već i za svu potrebnu infrastrukturu i pristupne ceste. Do kraja godine možemo očekivati početak radova na novom stadionu, a u međuvremenu će se riješiti ugovorna obaveza između HNK Rijeka, odnosno fondacije Social sport koja će graditi stadion i Grada Rijeke kao vlasnika zemljišta. Gradonačelnik je kazao kako se intenzivno radi na projektu kampa na Rujevici gdje bi se na ljeto moglo krenuti sa uređenjem nekoliko igrališta za treninge svih.

Predrag Miletić (RI) postavio je pitanje vezano uz zgradu nekadašnjeg Municipija koja izgleda očajno loše kao i trg na kojem se nalazi. Prema Miletiću Rijeka je jedini grad u Europi koji municipalni trg i municipalnu zgradu kao simbole lokalne vlasti tretira na neprikladan način. Pitao je da li Grad ima namjeru dati tom objektu i trgu adekvatnu namjenu kako je to u Europi uobičajeno i može li se Municipalni trg osloboditi od automobila kako se to napravilo u ostalim europskim gradovima.

Gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel odgovorio je kako ta konstatacija nije točna. Puno gradova u Europi ima staru vijećnicu koja je u funkciji lokalnih vlasti, a puno nema jer su zbog prirode posla preselili u adekvatnije zgrade. Kada se gleda kroz riječku povijest pitanje je da li je ta zgrada prva izvorna Gradska vijećnica. Povijest je učinila svoje i neki objekti su izgubljeni nepovratno. U svakom slučaju taj kompleks ne izgleda katastrofalno kako Miletić tvrdi. Dio fasade je obnovljen sredstvima spomeničke rente, a bit će uređene i ostale. Naravno da će se riješiti i problem parkiranja, no za to treba stvoriti uvjete, a to je izgradnja garaže na Gomili. Kada garaža bude gotova, kompletan trg kao i Trg 128. brigade i ulica Dolac postat će pješačka zona.

Danko Švorinić (RI), postavio je pitanje problematike izbora u mjesnim odborima. Vijećima MO uskoro ističe mandat, a odlukom Gradskog vijeća bi se izbori trebali provesti u petom mjesecu. Švorinić je kazao kako se neslužbeno doznaje da postoji ideja da se izbori za Mo spoje sa izborima za Europski parlament. Sada se priča da će izbori za MO biti prebačeni u rujan, pa ga interesira što je istina.

Gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel odgovorio je kako je točno da se radi uštede novaca razmišljalo da se izbori za MO održe paralelno sa izborima za Europski parlament. Zatražen je službeni stav Ministarstva uprave i Državnog izbornog povjerenstva koje je odgovorilo kako nema ništa protiv, ali traži za svake izbore druga biračka tijela te da birački odbori budu odvojeni, odnosno ne budu u istim prostorijama, što je nemoguće provesti jer bi provođenje takvih izbora zahtijevalo puno novaca. Gradonačelnik je izrazio bojazan da bi takvi izbori izazvali zbunjenost građana jer bi morali ići na dva biračka mjesta. S obzirom na to da zakon ne predviđa obvezu raspuštanja Vijeća Mo kako je to slučaj za Gradskim vijećem i Županijskom skupštinom, razmatra se da se ti izbori pomaknu za neki primjereniji termin. Nije popularno da u razmaku od dva tjedna imamo dva izbora pa će prijedlog biti da se održe u rujnu, kazao je Obersnel.

Ivan Ivaniš (SDP) je pitao kada će se napraviti širi podvožnjak ispod pruge na Zametu gdje se nalazi važna spojna cesta između sjevernog i južnog dijela grada. Prolaz ispod željezničke pruge je problem jer je preuzak. Napravljen je projekt za podvožnjak koji nije realiziran pa je pitao kada će se to izgrditi.
Gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel odgovorio je kako je točno da je projekt proširenja podvožnjaka i ceste napravljen. Kada se takav projekt radi on mora biti napravljen prema propisima koji određuju tehničke uvjete koji su propisani, od širine ceste, pločnika, nagiba i slično. Prema propisima ulaz u podvožnjak bi trebao početi 15-20 m prije samog podvožnjaka. Cijena takvih radova se kreće negdje oko 20 mil. kuna što je velik iznos u ovom trenutku. U dogovoru sa HŽ planira se rekonstrukcija pruge od Matulja do Delnica. Izgradit će se dvokolosječna pruga, u sklopu koje bi HŽ sve prijelaze pruge riješio u skladu sa propisima. Gradonačelnik je kazao kako se nada da ćemo se moći strpjeti još par godina. Radovi bi trebali početi krajem 2015., a njihovim završetkom bit će riješeni svi prijelazi i prolazi i neće se moći ni pješke ni autom preko pruge.(rijeka.hr)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here