Home Biznis Autotrolej nedavno tražio vozače, nitko nije mogao ni sanjati što će se...

Autotrolej nedavno tražio vozače, nitko nije mogao ni sanjati što će se dogoditi pola godine kasnije

6660
0

Komunalno društvo Autotrolej zbog smanjena opsega usluga uslijed pandemije koronavirusne bolesti bilježi višemilijunski minus u poslovanju.

Moglo bi to dovesti do otpuštanja oko 120 radnika. Uprava će na skorašnjoj sjednici Skupštine društva predložiti lokalnim jedinicama novi plan rada.

Hoće li programi prekvalifikacija viška vozača i spremnost lokalnih jedinica na veće subvencije spasiti riječki Autotrolej. Znat će se možda već sredinom lipnja.

– Za sada ne otpuštamo radnike. U prethodnih mjesec i pol dana produžili smo 20 ak ugovora na određeno vrijeme koji su isticali, kaže HRT-u Albero Kontuš, direktor KD-a Autotrolej.

I korisnici javnoga gradskog prijevoza znaju što znači smanjivanje broja vozača.

Od nekadašnjih 120 autobusa na riječkim prometnicama, u travnju je vozilo tek 14, u svibnju 64. Uobičajeni prihod od 5 i pol milijuna kuna smanjen je za više od 80%.

– Sada kako je krenula osnovna škola radimo sa 71 autobusom, a inače smo radili sa 120. Normalno je da od 400 zaposlenih koliko smo imali, trenutno ih treba puno manje, ističe Kontuš.

Neminovno je da nedostatak prihoda od prodaje karata se nadomjesti ili povećanjem subvencije ili smanjenjem usluga.

Cijelu situaciju dodatno otežava i kroničan pad broja putnika. Kada je prije samo pola godine Autotrolej tražio vozače – nitko nije mogao ni sanjati da će samo pola godine kasnije trećina radnika možda ostati bez posla.

Previous articlePredstavljen projekt: Ovdje štiti UGP!
Next articleDio dućana ponovno radi nedjeljom, provjerite koji su otvoreni!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here