Home Vijesti Bidenu otkriven rak: ‘Sve kancerogeno tkivo je uklonjeno. Nastavlja s dermatološkim nadzorom‘

Bidenu otkriven rak: ‘Sve kancerogeno tkivo je uklonjeno. Nastavlja s dermatološkim nadzorom‘

113
0

Lezija koja je prošlog mjeseca, tijekom redovitog liječničkog pregleda, uklonjena s prsnog koša predsjednika Joea Bidena, bila je kancerogena, rekao je u petak liječnik Bijele kuće dr. Kevin O‘Connor, piše ABC News.

‘Kao što se očekivalo, biopsija je potvrdila da je mala lezija bila karcinom bazalnih stanica‘, rekao je O‘Connor u petak.

‘Sve kancerogeno tkivo je uspješno uklonjeno. Nije potrebno daljnje liječenje.‘

‘Lezije karcinoma bazalnih stanica nemaju tendenciju širiti se ili metastazirati, kao što je poznato da to čine neki ozbiljniji karcinomi kože poput melanoma ili karcinoma skvamoznih stanica‘, objasnio je O‘Connor.

‘Oni, međutim, imaju potencijal povećanja veličine, što rezultira značajnijim problemom, kao i povećanim izazovima za kirurško uklanjanje.‘

O‘Connor je rekao da je ‘mjesto biopsije lijepo zaraslo i da će predsjednik nastaviti s dermatološkim nadzorom kao dijelom svoje kontinuirane sveobuhvatne zdravstvene zaštite.‘

Biden je 16. veljače imao svoj drugi sistematski pregled kao predsjednik u Nacionalnom vojnom medicinskom centru Walter Reed, u vrijeme dok se raspravlja o njegovoj dob, a on razmatra hoće li se kandidirati za drugi mandat. Biden je s 80 godina najstariji predsjednik SAD-a.

O‘Connor je nakon pregleda rekao da je Biden ‘sposoban za obavljanje dužnosti‘ i da može obavljati sve svoje obaveze ‘bez ikakvih izuzeća ili prilagodbi‘.

Prije stupanja na dužnost, Biden je operacijom odstranio nekoliko nemelanomskih karcinoma kože.

Prva dama Jill Biden u siječnju je također bila podvrgnuta operaciji uklanjanja lezija raka kože iznad desnog oka, koja je otkrivena tijekom rutinskog pregleda.

Svo kancerozno tkivo je uklonjeno, rekao je tada O‘Connor, nakon što su liječnici preporučili prvoj dami da ukloni leziju za svaki slučaj. Tijekom postupka, Jill Biden također je uklonjeno ‘područje koje izaziva zabrinutost‘ s lijeve strane prsa koje je bilo pod sumnjom da je karcinom bazalnih stanica.

Previous articleUbijen znanstvenik koji je radio na cjepivu za koronu, zadavljen je
Next article19-godišnja transrodna djevojka u natjecanju za Miss Njemačke: “Vidim sebe u finalu”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here