Home Najnovije BRANKO MIJIĆ U NEDJELJOM U 2: Najveći riječki problem – 20 godina...

BRANKO MIJIĆ U NEDJELJOM U 2: Najveći riječki problem – 20 godina bez smjene vlasti

1539
8

Gost emisije Nedjeljom u dva bio je glavni urednik Novog Lista Branko Mijić. U emisiji je komenitrao odnos redakcije i vlasnika Roberta Ježića. Glavni urednik Novog Lista rekao je i da, iako je vlasnik lista Robert Ježić (HDZ), list ne odrađuje posao ni za koga jer Novi list nema zvanje sluga. Na opasku voditelja Stankovića da se u Novom listu ipak ne piše o Ježićevim aferama vezanim uz poslovanje Diokija, Mijić je ustvrdio da je Novi list o tome pisao prije te da se po njegovom mišljenju, u slučaju razmirica između INA-e i Diokija, radi o normalnom poslovnom odnosu dvije tvrtke.


Branko Mijić u Nedjeljom u 2

Na pitanje voditelja koga smatra najvećom štetočinom na javno-političkoj sceni grada Rijeke, Mijić je odgovorio da je to, unatoč nekim zaslugama iz ratnog vremena, ipak Slavko Linić i to prvenstveno zbog niza pogrešnih odluka iz razdoblja od 2000. do 2003. godine dok je SDP bio na vlasti.
– U tom razdoblju je za Rijeku bilo moguće povući znatno više boljih poteza. Da je tadašnja politička elita vodila veću brigu o Rijeci, grad danas ne bi završio na margini ili repu hrvatske društvene scene.
Na konstataciju Aleksandra Stankovića da su se vladajuće strukture u gradu Rijeci, unatoč tome što ga gradonačelnik Obersnel ističe kao primjer transparentnosti, 90-tih godina ponašale po HDZ-ovom modelu stvarajući lokalne tajkune pomoću kojih danas drže vlast, Mijić je odgovorio da je najveći problem Rijeke u činjenici da već 20 godina u gradu nije bilo smjene vlasti.
– Ista vlast je već 20 godina na svojim pozicijama, ne samo što se tiče gradonačelnika nego i birokrata – operativaca koji su se duboko zabunkerirali dobivši time poligon za mnoge manipulacije i korupciju. Ne priželjkujem pri tome HDZ na vlasti, ali priželjkujem jednu ravnopravnu utakmicu koje danas nema. Nažalost, i HDZ se u svom odnosu prema Rijeci pokazao nezainteresirano prepuštajući je prešutno SDP-ovoj interesnoj sferi. Oni do danas nisu isprofilirali pravog kandidata s autoritetom, a kada se takva osoba i pojavi smijenjuju je. Uvjeren sam da bi lokalni izbori u gradu bili puno neizvjesniji da je HDZ kandidirao primjerice Kolindu Grabar Kitarović. Cijelu emisiju možete pogledati na linku (rd)

8 COMMENTS

  1. Riječanin sam i želim dobro svojem gradu. To znači dole SDP. Ne znam na koju foru dobivaju izbore ali to je sramota. Izgleda da su namješteni.

  2. pogledao sam sve upravo. ako se jedan rijecki mainstream kolumnist koji je cesto branio obersnela odlucio ovako izjasnit, zapuhali su neki novi vjetrovi. i sanader i bandic su jos nedavno izgledali nedodirljivi a sad su politicki mrtvaci. ne mislim da ova gradska garnitura broji sitno, ali je njihov spori ali nepovratni silazak u fonju zapoceo. sretan im put. neka ne zaborave uzet sa sobom urbana, mrleta i ostale satelite

  3. dobro je rekao….a i dobro na kraju završio…da je HDZ kandidirao Kolindu vjerujem da bi se stvari drukčije odvijale…

  4. ne zavaravajte se .lako je Mijiću i Novom Listu pričati i prozivati Bandića i Sanadera, kad su dalko od njih. A da ne bi sve ispalo baš totalitarističkio, malo za zavaravanje, mora on nekog i iz Rijeke spomenuti pogotovo kad ga je voditelj Stanković to izričito pitao, jer bez tog pitanja nije MIjić ništa rekao o Riječkoj situaciji. Pa kad već mora, da kao fol bude objektivno, onda će nekog neaktualnog, već isluženiog Linića, i to ne za riječke stvari nego za vrijeme njegovo u državnoj vlasti. A o aktutalnom Obersnelu i ostalim, banditima istog ranga kao i Bandić, neće ništa reći jer su povezani.

  5. ali reko je kljucnu recenicu: ne samo na najvisoj razini, nego na razini operativaca, stvorena je kasta birokrata koji su u 20 godina toliko pustili korijenje da mogu sta oce i da je to plodno tlo za korupciju. ako jedan novinar koji je s njima povezan, kako kazes, ne moze a da ne primijeti i kaze nesto tako, to znaci da ih se vise ne boji. mozda ima neka saznanja koja mi nemamo, npr. da u sl. trznice postoji toliko dokaza da ce neko u via romu. opcenito, kad jedna vlast izgubi doticaj s realnoscu, totalno izgubi kompas i pocne se glupirat – to je pocetak kraja.

  6. Meni se čini da je Riječanima sve više puna kapa ovog SDP-a a da alternativu ne vide u HDZ-u.Sljedeći lokalni izbori bi mogli itekako iznenaditi!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here