Home Vijesti Brozović i Lista za Rijeku podržali Opatijsku nezavisnu listu

Brozović i Lista za Rijeku podržali Opatijsku nezavisnu listu

3251
0
936277_10151533323778864_419813012_n
Ivo Brozović, Ernie Gigante Dešković, Vili Jeletić i Zlatko Moranjak

Jučer su u Opatiji zajedničku listu za županijsku skupštinu najavili predstavnici Liste za Rijeku i opatijske kandidacijske liste Ernie Gigante Deškovića.

Kandidat za opatijskog gradonačelnika Ernie Gigante Deškoviæ i Vili Jeletić iz Opatije naglasili su da su u nadležnosti Primorsko-goranske županije sve opatijske srednje škole, Dom zdravlja, pomorsko dobro (plaže), cijela serija prometnica, Thalassoterapija, hitna pomoć. Istovremeno je u županiji bilo nula ili u najboljim periodima jedna osoba iz Opatije, što pokazuje da se o mnogim važnim opatijskim temama raspravlja i odlučuje daleko od Opatije i bez Opatije.

– Ne želimo više sa strane promatrati da se o Opatiji odluučuje bez Opatije, rekao je Dešković.Sjetite se ukidanje hitne pomoći. Dok su svi šutili ja sam reagirao i čak se konfrontirao s tadašnjim ministrom zdravstva Milinovićem. Nažalost, izostala je snažna reakcija ostalih struktura. Zašto nisu snažno reagirali, ne znam. Tada se pokazalo da se mi u Opatiji moramo naučiti boriti za svoj interes. Preluk i Panorama su prostori koji su prirodno naslonjeni na Opatija, a dio su Grada Rijeke. Danas su ti prostori ruševni ili nedovoljno iskorišteni. Svatko bi trebao shvatiti da Opatija i Rijeka moraju tražiti zajednička rješenja za iskorištavanje onoga što će na kraju cijeloj regiji donijeti dobit, zaključio je Dešković.

– Naš je cilj jasan, dodao je Vili Jeletić, dovesti Opatijce tamo gdje se o Opatiji odlučuje. Stoga surađujemo s ostalim listama širom županije koje imaju iste probleme i žele unaprijediti svoj kraj. Opatija mora surađivati s okolnim općinama i gradovima, dolazim iz svijeta turizma i smiješno je i nepotrebno bacanje novca kada se Mošćenička Draga, Lovran i Opatija samostalno prezentiraju. Mi smo jedna jedna turistička regija i toga moramo biti svjesni, zaključuje Jeletić.

Kako bi se to ostvarilo, dodali su kandidat za župana Ivo Brozovć i kandidat za zamjenika župana Zlatko Moranjak, ovo će biti zajednička županijska lista u kojoj će sudjelovati više listi iz raznih mjesta, kako bi sva ta mjesta uistinu imala svoj glas u ovoj županiji. Rijeku treba iznova industrijalizirati što će smanjiti nezaposlenost u Rijeci, a u Opatiju treba iznova vratiti turizam kakvog je imala prije 20 godina što će smanjiti nezaposlenost u Opatiji. Opatija na 10 minuta od sebe ima 150.000 stanovnika i to bi trebala znati iskorištavati. Rijeka na 10 minuta od sebe ima turistički brend i trebala bi znati to iskorištavati, zaključuju Moranjak i Brozović.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here