Vijesti

Brozović i Lista za Rijeku podržali Opatijsku nezavisnu listu

Brozović i Lista za Rijeku podržali Opatijsku nezavisnu listu
936277_10151533323778864_419813012_n

Ivo Brozović, Ernie Gigante Dešković, Vili Jeletić i Zlatko Moranjak

Jučer su u Opatiji zajedničku listu za županijsku skupštinu najavili predstavnici Liste za Rijeku i opatijske kandidacijske liste Ernie Gigante Deškovića.

Kandidat za opatijskog gradonačelnika Ernie Gigante Deškoviæ i Vili Jeletić iz Opatije naglasili su da su u nadležnosti Primorsko-goranske županije sve opatijske srednje škole, Dom zdravlja, pomorsko dobro (plaže), cijela serija prometnica, Thalassoterapija, hitna pomoć. Istovremeno je u županiji bilo nula ili u najboljim periodima jedna osoba iz Opatije, što pokazuje da se o mnogim važnim opatijskim temama raspravlja i odlučuje daleko od Opatije i bez Opatije.

– Ne želimo više sa strane promatrati da se o Opatiji odluučuje bez Opatije, rekao je Dešković.Sjetite se ukidanje hitne pomoći. Dok su svi šutili ja sam reagirao i čak se konfrontirao s tadašnjim ministrom zdravstva Milinovićem. Nažalost, izostala je snažna reakcija ostalih struktura. Zašto nisu snažno reagirali, ne znam. Tada se pokazalo da se mi u Opatiji moramo naučiti boriti za svoj interes. Preluk i Panorama su prostori koji su prirodno naslonjeni na Opatija, a dio su Grada Rijeke. Danas su ti prostori ruševni ili nedovoljno iskorišteni. Svatko bi trebao shvatiti da Opatija i Rijeka moraju tražiti zajednička rješenja za iskorištavanje onoga što će na kraju cijeloj regiji donijeti dobit, zaključio je Dešković.

– Naš je cilj jasan, dodao je Vili Jeletić, dovesti Opatijce tamo gdje se o Opatiji odlučuje. Stoga surađujemo s ostalim listama širom županije koje imaju iste probleme i žele unaprijediti svoj kraj. Opatija mora surađivati s okolnim općinama i gradovima, dolazim iz svijeta turizma i smiješno je i nepotrebno bacanje novca kada se Mošćenička Draga, Lovran i Opatija samostalno prezentiraju. Mi smo jedna jedna turistička regija i toga moramo biti svjesni, zaključuje Jeletić.

Kako bi se to ostvarilo, dodali su kandidat za župana Ivo Brozovć i kandidat za zamjenika župana Zlatko Moranjak, ovo će biti zajednička županijska lista u kojoj će sudjelovati više listi iz raznih mjesta, kako bi sva ta mjesta uistinu imala svoj glas u ovoj županiji. Rijeku treba iznova industrijalizirati što će smanjiti nezaposlenost u Rijeci, a u Opatiju treba iznova vratiti turizam kakvog je imala prije 20 godina što će smanjiti nezaposlenost u Opatiji. Opatija na 10 minuta od sebe ima 150.000 stanovnika i to bi trebala znati iskorištavati. Rijeka na 10 minuta od sebe ima turistički brend i trebala bi znati to iskorištavati, zaključuju Moranjak i Brozović.

Midas

Click to add a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Vijesti

Krk i Rijeka u subotu najtopliji gradovi u Hrvatskoj

spFebruary 16, 2019

Policija upozorila: Snimat ćemo utakmicu i sankcionirati protupravna ponašanja!

spFebruary 16, 2019

Pješak nastradao na Potoku

spFebruary 14, 2019

Državno odvjetništvo traži zatvor za Miškovića!

spFebruary 14, 2019

Preminuo novinar Radio Rijeke Ivica Vrkić

spFebruary 14, 2019

Linija 1A se ponovno spaja s centrom grada!

spFebruary 14, 2019

Tajani se ispričao, pročitajte tekst isprike

spFebruary 13, 2019

Održani tribina i radionice na temu „Predsjedanje RH Europskom unijom 2020. – što predsjedanje donosi građanima Hrvatske?“

spFebruary 13, 2019

Presuda u korist korisnika CHF kredita iz Rijeke za auto kredit

spFebruary 12, 2019

Copyright © 2017 Rijeka danas.