Home Vijesti Burić: Obersnel i Jovanović nastavljaju pogodovati svom stranačkom tajkunu

Burić: Obersnel i Jovanović nastavljaju pogodovati svom stranačkom tajkunu

1426
2

HDZ-ovi vijećnici u riječkom Gradskom vijeću na današnjoj su se konferenciji za novinare kritički osvrnuli na zadnje istupe gradonačelnika i predsjednice vijeća. Vijećnica Tea Čaljkušić-Mance neprimjerenim je ocijenila nazivanje premijerke Jadranke Kosor “Alisom u zemlji čudesa”, što je učinio Vojko Obersnel na proslavi Praznika rada u Ronjgima. Kazala je da bi se Obersnel oštro usprotivio u vijeću da njega tko slično nazove, zaključivši da su gradonačelnikova mjerila dvostruka.

Vijećnik Hrvoje Burić je, izrazivši nezadovoljstvo ponašanjem predsjednice vijeća Dorotee Pešić-Bukovac (IDS), ustvrdio da “bahatošću sve više počinje nalikovati na gradonačelnika Vojka Obersnela” te da ne bi bila na toj dužnosti, da njezina stranka “nije Obersnelov i SDP-ov priljepak”.

Burić je rekao da Pešić-Bukovac često prekida izlaganja oporbenih vijećnika upadicama, iskazujući tako bahatost i prema Riječanima jer je dio njih birao oporbene vijećnike.

Na prošloj sjednici vijeća, kazao je, prvi je put isključivan mikrofon u tijeku aktualnog sata dok je postavljao pitanje o ulaganju 180.000 kuna iz fonda spomeničke rente u uređenje krovišta riječkog hotela “Kontinental” koji je u vlasništvu Ivana Franolića, vlasnika tvrtke “Tržnice”.

Tada je, naime, izbila svađa između Burića i Obersnela pošto je Obersnel odgovorio da se na natječaj za dodjelu novca iz spomeničke rente može javiti svatko, a o dodjeli odlučuje nadležno povjerenstvo.

Burić je pak ocijenio da je tu riječ o zloporabi zakona i natječaja te nastavio iznositi primjedbe pa je Pešić-Bukovac zatražila da se isključi mikrofon te izrekla Buriću opomenu.

Burić je na današnjoj konferenciji za novinstvo ocijenio da je i u slučaju uređenja krovišta spomenuta hotela vidljivo kako Obersnel i njegov zamjenik Željko Jovanović, upravljajući gradom, pogoduju “svom stranačkom tajkunu” te još jednom zatražio njihove ostavke. (business.hr)

2 COMMENTS

  1. Druže Buriću!

    D404 je državna cesta u Hrvatskoj. Ukupna duljina iznosi 4,3 km.

    Prenosim sa wikipedie!!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here