Home Vijesti Capelli zatvara malološinjsko astronomsko društvo, predsjednik društva započeo štrajk glađu

Capelli zatvara malološinjsko astronomsko društvo, predsjednik društva započeo štrajk glađu

1197
0

Predsjednik Astronomskog društva “Leo Brenner” i Zajednice tehničke kulture Grada Malog Lošinja, te tajnik Hrvatskog astronomskog saveza Dorian Božičević jučer je stupio u štrajk glađu jer Grad Mali Lošinj želi iseliti Društvo iz prostorija u suterenu Doma kulture u Malom Lošinju, a ne osigurava druge adekvatne prostorije. Nalazi se zaključan u učionici Astronomskog društva i brani iseljenje iz prostorija.

Astronomsko društvo “Leo Brenner” je krajem 2005. dobilo na korištenje prostorije u suterenu Doma kulture u Malom Lošinju. Prostorije su bile pune smeća i u potpunosti devastirane. 2005. volonterskim radom je očišćen prostor i trebalo je započeti sa uređenjem prostora, ali se to nije dogodilo jer je u dotični prostor nakon čišćenja Komunalno redarstvo uskladištilo stvari iz jedne deložacije. Nakon godine dana, 2006. članovi Društva, iznova volonoterskim radom prazne prostorije od stvari koje je uskladištilo Komunalno redarstvo i napokon se kreće u uređenje prostorija. Prostorije je trebalo u potpunosti urediti od zaidarskih, elektroinstalaterskih, ličilačkih, stolarskih pa sve do informatičkih radova. Sve je to učinjeno volonterskim radom članova Društva i bez pomoći Grada Malog Lošinja.

Prije nešto više od mjesec dana Astronomsko društvo je dobilo poziv od gradonačelnika Grada Malog Lošinja Garija Cappellija koji je rekao da trebamo iseliti iz prostora radi projekta proširenja Gradske knjižnice i čitaonice. Istoga dana sazvana je zajednička sjednica Upravnog odbora Astronomskog društva “Leo Brenner” i Zajednice tehničke kulture Grada Malog Lošinja, te su doneseni zaključci vezani za iseljenje koji su odmah slijedećeg dana dostavljeni u Grad.

U astronomskog društvu ističu kako smatraju da je proširenje Gradske knjižnice i čitaonice nužno napraviti i da se s time slažu, ali ističuda je upitan projekt i način kako se to radi, te činjenica da se to baš u ovom trenutku radi. Međutim astronomi smatraju
da se ovog projekta prihvatila HDZ-ova vlast u predizborno vrijeme u predizborne svrhe ne mareći za ništa do li za samopromociju, a na putu im se našlo jedno Astronomsko društvo “Leo Brenner” preko kojeg će sada preći bagerom.

Previous article“Otkaz je demonstracija sile IDS-a”
Next articleOgraničenje u režimu prometa u centru grada

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here