Home Vijesti Cuccurin na skupštini Ladonje: 48% stanovnika Kvarnera podržava Izjavu o prijateljstvu Ladonje,...

Cuccurin na skupštini Ladonje: 48% stanovnika Kvarnera podržava Izjavu o prijateljstvu Ladonje, Akcije mladih i Liste za Rijeku

1059
1

Kad pogledam i usporedim baljansku ladonju ispod čije smo se krošnje prvi put okupili krajem svibnja 2008. godine s našom udrugom, s ponosom mogu reći da je naša Ladonja u samo dvije godine već prerasla i nadvisila ne samo ovu baljansku, već i one pulske, pa i sve istarske ladonje. Pod njenom krošnjom svakim se danom okuplja sve više ljudi, mlađih i starijih, žena i muškaraca. Svi su oni u Ladonji našli sugovornike, partnere i suradnike za stvaranje novog i drukčijeg društva, kazao je na redovnoj skupštini Ladonje njezin predsjednik Plinio Cuccurun, pozdravljajući petstotinjak ljudi koji su se odazvali pozivu i došli u Bale obilježiti drugu obljetnicu osnivanja Ladonje i sudjelovati u radu redovne godišnje Skupštine, udruge građana koja u bitnome promijenila politički život u Istri.

Na skupštini su po prvi puta javnosti predstavljeni rezultati velikog istraživanja koje je provedeno na uzorku od čak 19.000 stanovnika kvarnerskog dijela VIII. izborne jedinice za Hrvatski sabor. Prema tim rezultatima 48% ispitanika koji žive u Rijeci i na Kvarneru podržava Izjavu o prijateljstvu koju su prije nekoliko mjeseci potpisale Ladonja, Akcija mladih i Lista za Rijeku. Ispitivani su i stavovi stanovništva prema Akciji mladih i Listi za Rijeku prema kojima 40% ispitanih ima pozitivan stav, 18.5% negativan, a 41.5% nema stava. Na pitanje mogu li Lista za Rijeka i Akcija mladih u Rijeci i na Kvarneru postati alternativa SDP-u i HDZ-u pozitivno je odgovorilo 25% ispitanika. (rd)

1 COMMENT

  1. ali ispitivanje nije reprezentativno jer su mladi pgs-a to podrzali misleci da podrzavaju kukuriku koaliciju. pozdrav jednoj rvatici. groarrr!!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here