Home Vijesti Dan velike gužve: Kako do centra prvog dana škole?

Dan velike gužve: Kako do centra prvog dana škole?

1751
0

This image has an empty alt attribute; its file name is guzva.jpg

Raskopana Krešimirova već mjesecima otežava pristup centru grada sa zapada. Riječani koji na posao dolaze iz tog pravca na prvu prepreku će naići već u Libirnijskoj ulici gdje su odnedavno radovi na nadvožnjaku prepolovili propusnu moć te prometnice. Od kada su radovi u Krešimirovoj započeli, svi se pribojavaju jeseni i prvog dana škole kada će na prometnicama biti maksimalan broj vozača. Dan D se očekuje ovog ponedjeljka, donosimo pet mogućih opcija kojima možete doći do centra možete iz smjera zapada:

1. Južni koridor – Krešimirova ulica

Cijeli problem je i nastao zbog raskopane Krešimirove ulice zbog čega je propusnost te prometnice prepolovljena. Svima koji će nastaviti s praksom dolaska do centra tim putem savjetujemo da se naoružaju strpljenjem i krenu puno ranije.

2. Sjeverni koridor – Vukovarska ulica

Kao alternativa Krešimirovoj ulici nameće se dolazak sjevernim koridorom koji je i do sada preopterećen u vršnim satima dolaska i odlaska na posao. Zbog toga se ne očekuje se prevelika ušteda živaca i vremena za vozače u odnosu na prvu opciju.

3. Zaobilaznica preko Škurinja

Mnogi Riječani su već počeli koristiti alternativni dolazak u grad preko izlaza Škurinje pa preko Osječke ulice. Problem ovog koridora je na raskršćima Prvomajske i Tizianove ulice te Prvomajske i Fiorella de guardije gdje će se spajati promet s vozilima koji dolaze iz Vukovarske ulice

4. Zaobilaznica preko istočnih ulaza

Ova opcija dolazi u obzir u slučaju potpunog kolapsa prethodne tri. Vozači koji ju budu koristili imat će najveću potrošnju benzina, a s obzirom na udaljenost upitna je i ušteda vremena.

5. Vlak

Putnicima u centar Rijeke s matuljskog područja na raspolaganju je opcija vlaka. Velik minus je mali broj raspoloživih linija te činjenica da je jedina stanica u centru grada na lokalciji glavnog željezničkog kolodvora. Ipak, s obzirom na alternative mnogima bi ovo mogla biti najprihvatljivija opcija dolaska u grad. Vozni red možete pronaći na linku.

6. Autobusi

Autotrolej od sutra kreće s novim voznim redom. Međutim, s obzirom na činjenicu da nije testiran u najgorim gužvama, mnogi građani još ne znaju koliko će im vremena s pojedinim polascima trebati do dolaska na željenu destinaciju.

U svakom slučaju sutra nas očekuje početak velikih gužvi bez obzira na opciju prijevoza do centra grada. Oboružajte se strpljenjem i pratite situaciju putem medija. Na našoj web facebook stranici obaviještavat ćemo vas o najvećim problemima i alternativnim pravcima!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here