Home Najnovije Djelatnica TIC-a: “Ja tu samo radim, informacije o šetnicama tražite kod planinara”

Djelatnica TIC-a: “Ja tu samo radim, informacije o šetnicama tražite kod planinara”

480
5

U sklopu projekta “Kretanjem do zdravlja” Odjel za zdravstvo i socijalnu skrb Grada Rijeke, u suradnji s Planinarskim društvima Bazovica, Učka i Duga sačinio je prijedlog pješačkih staza – šetnica. U travnju 2011. godine za šetače je službeno otvorena prva dionica od Plumbuma preko Sv. Križa do Trsata, a u planu je i uređenje druge dionice Riječkih šetnica koja ide od Trsata do Orehovice. O svemu tome vrlo detaljne informacije građani mogu pronaći na službenim stranicama Grada Rijeke, a nešto se o riječkim šetnicama može pronaći i na službenim internetskim stranicama Turističke zajednice Grada Rijeke.

Pa ipak, danas je na portalu Moja Rijeka, službenom portalu Grada Rijeke, u rubrici Tužibaba, osvanula primjedba jednog gospodina: “Prošli tjedan tražio sam u TIC-u na Korzu informacije o riječkim šetnicama, markiranim šetnicama, no ne da u TIC-u ne možeš dobiti bilo kakvu brošuru, letak ili nešto slično, nego ne možeš dobiti ni usmenu informaciju o šetnicama. Gospođa koja je taj dan radila odgovorila mi je: “Ja tu samo radim, a informacije o šetnicama tražite kod planinara.” Držim da ovakav odgovor na mjestu koje se zove TIC (Turistički informativni centar, op.a.) jednostavno nije primjeren. A i to da nema nikakvih informacija o markiranim šetnicama u gradu isto je nedopustivo. Možda bi se TIC Rijeke trebao ugledati na Novi Vinodolski, Krk, Kastav i druge gradove koji su već davno izdali vrlo kvalitetne materijale vezane uz šetnice.”

Komentar ovog gospodina govori sam za sebe, a nama samo ostaje da se zapitamo kakve informacije je dotična gospođa, koja u TIC-u “samo radi”, sposobna pružiti eventualnim turistima koji joj se obrate na nekom od stranih jezika. I, na kraju krajeva, koja je svrha Turističkog informativnog centra u kojem nije moguće doći do informacije? Bilo bi ekonomičnije zatvoriti takav “informativni” centar i sve putnike namjernike preusmjeriti na informiranje putem interneta. (sp)

 

"TIC je na usluzi stranim i domaćim turistima te građanima Rijeke s detaljnim informacijama o gradu, raznovrsnim brošurama, vodičima kao i ostalim informativnim materija­lima", stoji na web-stranicama Turističke zajednice. (foto: tz-rijeka.hr)

5 COMMENTS

  1. slicno se i meni dogodilo. bivsa cura je isla u italiju na zamjenu pa smo pitali brosure kako bi ih podijelila u italiji.
    grozan odnos , lose sam se osijecao
    al neka ona tamo samo radi

  2. pa zato što se sva ta ološ zapošljava preko veze, ovoj treba sada dati takav otkaz da ce si ga zapamtit za cijeli zivot

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here