Home Mozaik Djevojka završila u 3 mjeseca bolnici zbog lijeka koji joj je propisan:...

Djevojka završila u 3 mjeseca bolnici zbog lijeka koji joj je propisan: Ostala bez kose, a po jeziku dobila užasne plikove

130
1
pexels pietrozj 360622
pexels pietrozj 360622

Ponekad se naziva toksična epidermalna nekroliza i treba je odmah liječiti u bolnici. Crveni osip i mjehurići pojavili su se po Sarinom tijelu nakon što je uzela lijek protiv epilepsije koji joj je propisan za liječenje tjeskobe. U bolnici je provela tri mjeseca boreći se za život i privremeno je oslijepila.

“Nakon mog užasnog iskustva, želim da drugi upoznaju rizike lijekova. Nikad mi nisu rekli o mogućim nuspojavama. Da ih je bilo, nikad ih ne bih uzeo”, tvrdi.

Počela je osjećati napade tjeskobe i lupanje srca i ubrzo joj je bilo teško ustati ujutro. Na kraju je posjetila svog liječnika, koji je, nakon što je izvršio krvne pretrage, potvrdio da s njom nije ništa fizički u redu i sveo je simptome na problem mentalnog zdravlja.

“Vidjela sam terapeuta koji mi je dao lamotrigin. Obično se daje ljudima koji boluju od epilepsije, ali se koristi i kao stabilizator raspoloženja”, kaže ona.

Međutim, nakon tri tjedna uzimanja lijeka, Sarah je dobila curenje iz nosa i svrbež u očima. Nekoliko dana kasnije probudila se sa zamagljenim vidom.

“Sljedećeg jutra probudila sam se s natečenim usnama, a oči su mi bile još gore. Otišla sam opet liječniku koji mi je propisao antibiotike” – na inzistiranje sestre otišla je kod specijaliste:

“Čim me specijalistica primila, rekla mi je da imam Stevens-Johnsonov sindrom, smrtonosno stanje, i da moram odmah na intenzivnu njegu” – kaže da joj je sljedećih mjesec dana kosa gorjela, a otpali nokti na rukama i nogama.

Njezine su oči pretrpjele prijelome rožnice, pa ih je morala držati zatvorene kako ih ne bi oštetila. Od mjehurića na jeziku nije mogla jesti pa je hranjena infuzijom. Sarah je također trpjela nanošenje kreme za opekline tri do četiri puta dnevno što ju je ostavljalo u agoniji.

“Bol je bila toliko jaka da sam se osjećala spremnom umrijeti”, rekla je.

Nakon tri mjeseca se oporavila i puštena je kući.

1 COMMENT

  1. S.re!Na svakom potencijalnom lijeku koji može izazvati Stevens-Johnsonov sindrom(toksična bulozna nekrotizirajuća epidermoliza)koji je odgođena alergijska reakcija piše da su moguće alergijske reakcije.Uostalom ako nema epilepsiju koji joj je ku.ac trebao lijek za popravljanje raspoloženja?Sličan a manje opasan mogla je naći kod svakog uličnog dilera.Amen!!!!
    Ovo nije prvi put da se narodu prodaju poluinformacije.Slično sranje možete imati na Sinersul koji svaka 5 žena uzima za bakterijske urinarne probleme nakon sirovijeg sexa.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here