Home Vijesti Dogovor kuću gradi: HDZ i SDP u koaliciji i u Matuljima!

Dogovor kuću gradi: HDZ i SDP u koaliciji i u Matuljima!

3256
3

hdzsdpSve je više jedinica lokalne samouprave u Primorsko-goranskoj županiji u kojima se pokazuje kako je između SDP-a i HDZ-a puno manje razlika nego li to u obje stranke priznaju. Ove dvije stranke na terenu gotovo u pravilu formiraju prešutne ili formalne koalicije u gotovo svakoj situaciji kada se između njih formira jaki blok opcija centra, regionalnih opcija i nezavisnih vijećnika. Tako je bilo jučer u Matuljima gdje je nakon izbora 7 vijećnika dobila SDP-ova koalicija, blok PGS-AM-NL Grbac također 7 vijećnika dok 3 vijećnika ima HDZ.

Na jučerašnjem drugom pokušaju konstituiranja općinskog vijeća HDZ-ovi vijećnici podržali su SDP-ovog kandidata Slobodana Juračića i tako mu osigurali izbor. Prema vlastitom obrazloženju HDZ-ovci su to učinili zbog ‘interesa svih stanovnika kako bi se izbjegla blokada upravljanja općinom’.

Slična se situacija očekuje i u Viškovu gdje su na jednoj strani blok SDP-PGS sa 7 vijećnika, a na drugoj vijećnici Eko stožera, NL Žauhar i HSLS-a koji imaju zajedno 6 vijećnika. Presuditi će glasovi 5 vijećnika HDZ-a za koje se očekuje da će podržati SDP-ovu koaliciju u zamjenu za nekoliko fotelja kojima bi ih nagradili SDP-ovci.(rd)

3 COMMENTS

  1. Imam pitanje za one političke naivce sa portala i one koji komnetiraju HDZ kao kradeze ili zločinačka organizacija, a na ovim sitnolopovskim koalicijama se lijepo vidi(onaj tko hoće da vidi) da su interesi povezani s novcem, a ne nekakvi imaginarni programi ili spektri ljevica ili desnica ciljevi koji su primarni da bi se došlo na vlast.SDP Rijeke odavna “surađuje” s HDZ-om ali na najvišoj razini, a neki naivci iz riječke oporbe javno oglašuju da se može surađivati sa svima osim HDZ-om, kojeg Novi list sustavno i namjerno blati, kako bi utjecali na javno mijenje i pomogli SDP-u.Konačno onaj doktor iz PGS-a itekako privatno dobro surađuje po pitanju interesa svog privatnog posla s HDZ-ovcima iz KBC-a.

  2. a ja imam pitanje za franju. s jedne strane trubiš kako je hdz u pgž linićeva ekspozitura, a s druge uvjeravaš opoziciju da bi protiv sdp-a trebala nastupiti udruženo sa linićevom ekspoziturom. pa tko bi pri zdravoj pameti to napravio?

  3. Fiume. Da imaš pravo fiume, no, ovakav današnji HDZ Rijeke treba razgolititi, da se i stvarno pokaže kome vrh služi i s kime surađuje. Bez HDZ-a nema promijene vlasti u Rijeci, ali kad bi svakom bilo jasno da su Linićeva ekspozitura, onda bi ostale stranke oporbe dobile više glasova i krenule bi naprijed. Osobno sam za politiku CILJ opravdava sredstvo. No, to je samo moje mišljenje i ništa više, i kao što mi jedan bezveznjak piše danas, ja sam nitko i ništa, čak nisam bio ni gradski ni županijski vijećnik.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here